Tek.no

Nyhet

Med dette kameraet kan du lage video til VR-brillene dine

Nylanserte «Vuze VR» er beregnet på forbrukermarkedet.

Vuzo VR
7 Jan 2016 18:00

VR-briller er det man først og fremst forbinder med teknologien, men med brillene på vei til markedet har også VR-kameraer blitt et mer aktuelt produktsegment. Som regel er disse kostbare og omstendelige saker, men nå har det kommet en variant langt flere vil kunne anskaffe seg.

I en pressemelding har selskapet HumanEyes Technologies nemlig kunngjort sitt nye VR-kamera «Vuze». Vuze har riktignok ikke fått en endelig pris, men skal ifølge produsenten ligger under 1000 dollar, altså maksimalt i underkant av 9000 kroner.

Bruker åtte HD-kamerer

Selv om dette fremdeles er en pen slant penger, er det likevel lavt nok til at produsenten kaller produktet verdens første «rimelige» VR-kamera rettet mot forbrukere, noe det er godt mulig de har rett i.

Kameraet kommer i flere farger, og med både selfie-stang og stativ.
Vuzo VR

Vuze VR er altså ikke bare et 360-graders kamera, men et fullverdig VR-kamera. Det vil si at det filmer i stereoskopisk 3D i alle retninger og syr sammen innholdet til ekte VR-video via spesialutviklet programvare.

Produktet benytter til sammen åtte kameraer med som er i sving samtidig. Kameraene har full HD-oppløsning og vidvinkel-objektiver som har en bildevinkel på 120 grader horisontalt og 180 grader vertikalt.

Kompakt og lav vekt

Kameraet skal i tillegg holde lav vekt, uten at det er oppgitt hvor mye det veier, og skal være enkel å holde i hånden og drasse med seg rundt. Det kommer i flere ulike farger, og av ekstrautstyr kommer produktet med både stativ og «selfie-stang».

Et eget par VR-briller medfølger også i pakken, slik at du kan følge med på VR-opptakene fortløpende. Bildene prosesseres riktignok ikke helt i sanntid. Det vil ifølge produsenten ta ett minutt å prosessere ett minutt med VR-video, noe de selv kaller «nær-sanntid».

Kameraet blir tilgjengelig i august i år, og norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og selskapet har også lagt ut noen demovideoer av hva kameraet er i stand til på en egen side.

Nikon slapp nylig deres første actionkamera: Det takler 350-graders video »

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

Les også
Dette er et ekte VR-kamera for vanlige forbrukere
Les også
Dette VR-kameraet er det første av sitt slag
Les også
– Galaxy S7 er ikke det eneste produktet Samsung skal slippe
Les også
GoPro skal ha et 360-graderskamera på gang
Les også
Så mye koster Oculus Rift-brillene
Les også
Dette er Nikons første actionkamera
Les også
Virtual Reality vil snart bli like vanlig som video
Les også
GoPro Hero4 Session: Nå har GoPro fjernet all dødvekt
annonse

Les også