Til hovedinnhold

Så mye koster Oculus Rift-brillene

Pris og lanseringstidspunkt for de etterlengtede brillene er endelig offentliggjort.

Oculus VR

For kort tid siden kunne vi rapportere at forbrukerversjonen av Oculus Rift omsider skulle legges ut for forhåndsbestilling. Nå har dette skjedd, og det betyr også at vi endelig har fått svaret på det store, ubesvarte spørsmålet, nemlig hvor mye brillene vil koste.

I selskapets nettbutikk er Oculus Rift lagt ut med en euopeisk pris på 699 euro. Med dagens kurs tilsvarer dette 6700 norske kroner, og dermed er det altså ikke et spesielt billig produkt.

Sendes ut i april

Oculus VR kan videre opplyse om at forventet leveringstidspunkt er april i år, så det er med andre ord ikke særlig lenge til vi kan få kloa i VR-brillene som kanskje er det mest hypede produktet i senere tid.

Dette følger med i pakken, pluss to spill.
Oculus VR

Det som følger med i pakken er selve brillene, sensoren som sporer bevegelsene, en liten Oculus-fjernkontroll, de nødvendige kablene og en Xbox One-håndkontroll. I tillegg følger altså de to spillene EVE: Valkyrie og Lucky's Tale med i pakken.

Bare én per kunde

Førstnevnte er et romspill laget for flere spillere, mens sistnevnte er et plattformspill som er utviklet eksklusivt for Oculuc Rift-brillene.

Det kan ellers være verdt å merke seg at Oculus opplyser på bestillingssiden at man kun kan bestille ett par briller per person. Norge er altså med på listen over europeiske land som nå kan forhåndsbestille brillene, så om du vil sikre deg et eksemplar er det bare å kaste seg rundt.

Hva med en noe mindre avansert teknolog? Disse Google Glass-konkurrentene skal gjøre det tryggere å sykle »

annonse