Til hovedinnhold

– iPhone like sikker som BlackBerry

iOS er mye sikrere nå enn det var før, mener ekspert på mobil sikkerhet.

iStockphoto

Da iPhone kom i 2007, manglet telefonen mye funksjonalitet som bedrifter etterspør. Ikke bare hadde telefonen dårlige administrasjonsmuligheter, den var heller ikke på langt nær like sikker som RIMs BlackBerry.

Nå er det mye som tyder på at sikkerhet ikke er noen viktig grunn til å velge BlackBerry fremfor iPhone i bedriftene.

Tatt igjen forspranget

Sikkerhetsekspert Rik Ferguson i Trend Micro forteller til Mobilen.no at iOS nå er nesten på nivå med BlackBerry når det gjelder sikkerhet og administrasjonsmuligheter.

– Vi gjorde en sammenligning av de fire store, BlackBerry, Android, iOS og Windows Phone i april. BlackBerry kom foran iOS med en ganske stor margin, men hvis du tar i betraktning hva Apple tapte på den gangen og hvilke sikkerhetsforbedringer som er gjort i den senere tid, har iOS definitivt tatt igjen mye av forspranget, sier Ferguson.

– Ingen grunn til å nekte ansatte å bruke iPhone

IT-sjef John Turner i det amerikanske selskapet BDO LLP sier til nettstedet Techrepublic.com at han etter flere år med BlackBerry ikke lenger ser noen grunn til at hans 2 500 ansatte nå ikke skal kunne bruke iPhone på jobb.

Turner fortalte under et arrangement holdt av Sungard Availability Services at han mener Apple har tatt igjen RIM, og at det ikke lenger er særlig forskjell på Apple og RIM når det gjelder sikkerhet.

Les også vårt intervju med Rik Ferguson, hvor han demonstrerer hvor enkelt en mobiltelefon kan brukes til industrispionasje.

annonse