Til hovedinnhold

Slik skal Android bli sikkert

Utviklere lager en versjon av OS-et som kan brukes i jobbsammenheng.

iStockphoto

Sikkerhet på mobilen er et voksende fokusområde for bedrifter over hele verden, nå som stadig flere bruker jobbmobilen privat, laster ned apper, surfer på mobilen – og glemmer den igjen på barer og i taxier. I tillegg advares vi mot at det kan finnes sleipe informasjonstyver i hver eneste offentlige trådløse sone. Det skal med andre ord ikke så veldig mye til før bediftshemmelighetene til firmaet du jobber i blir en snakkis på Twitter.

Særlig Android har fått et dårlig rykte når det gjelder sikkerhet. Nylig ble det riktignok kjent at kun en veldig liten mengde "Malware", eller ondsinnet programvare, spres vi den offisielle applikasjonsbutikken Google Play.

Nå melder Bgr.com at et nytt selskap jobber med en sikker versjon av Android som skal kunne brukes bekymringsfritt av bedrifter. Utviklerne kaller bedriften sin for Optio Labs.

Les også: – iPhone er like sikker som BlackBerry

Store tilpasningsmuligheter

Optio Labs er straks klare med sin egen, etter sigende tryggere, versjon av Android. Her kan sjefen din bestemme hva du skal ha tilgang til på mobilen din, basert på lokasjon, nettverk, eller hvilke apper som kjører i bakgrunnen. For eksempel kan det være at sensitiv informasjon kun er tilgjengelig på sjefens kontor, eller i møterom på bestemte tider. Tilganger kan dessuten gis via Bluetooth.

– Du kan drømme deg fram til omtrent hvilken som helst regel, enten det har med GPS-lokasjon å gjøre eller innendørs: når du er i dette spesifikke rommet kan du bruke disse appene og ha tilgang til disse dataene. Men så fort du går ut, vil vi slette dataene, stenge ned appene og hindre deg i å få kloa på dem igjen, sier med-gründer Jules White i Optio Labs ifølge Brgr.com

Hensikten bak den sikrere Android-versjonen er å unngå informasjonstyveri, og å eventuelt forhindre ansatte i å bruke verdifull arbeidstid på sosiale medier som Facebook og Twitter. Bgr.com hevder å vite at Optio Labs' løsning allerede er solgt til smartmobilprodusenter og systemutviklere, og at den vil komme på markedet sent i 2013.

Les også: Egen mobil på jobb? Dette må du vite

Hvor stort er behovet for å gjøre Android sikrere i jobbsammenheng? Diskuter i forumet neders på siden!

(Kilder: Bgr.com)

Mer om
annonse