Nyhet

Norsk teknologi skal beskytte appene

SINTEF-avleggeren Promon med løsning for å sikre sensitive data på smartmobiler.

Det norske selskapet Promon har lansert en løsning som skal beskytte apper på mobile enheter mot skadevare som trojanere, tastaturloggere og såkalte "man in the browser"-angrep.

Løsningen er ikke beregnet på sluttbrukere, men implementeres av apputviklere som ønsker å lage sikre apper. Promon mener det å sikre selve appene er den eneste løsningen som kan sikre sensitive data på mobile enheter, i større grad enn det et tradisjonelt "antivirusprogram" kan gjøre.

Promon er et selskap som stammer fra forskningsmiljøene ved SINTEF og Universitetet i Oslo, og selskapet står blant annet bak sikkerhetsløsningen Promon Shield som benyttes av Star Finanz i Tyskland, som leverer en nettbankløsning med mer enn 800 000 brukere. Tradisjonelle antivirusprogrammer kan i noen tilfeller være ineffektive siden de ikke alltid oppdager trojanere som kan stjele informasjon via nettsider. Ved å skape en sikker nettlesersesjon som holder uønskede programmer ute, skal Promon kunne beskytte mot også denne typen angrep.

Et sikkerhetsmareritt

Promon skriver i en pressemelding at trenden med "Bring your own device" (BYOD), det vil si at ansatte bruker sine egne mobiltelefoner i jobbsammenheng, er et mareritt for innholds- og applikasjonsleverandører. Med mindre innholds- og applikasjonsleverandørene tar ansvar for å sikre sine apper og sensitive data, kan cyberkriminelle komme til å bli vinnerne, hevder Promon.

Mobile plattformer tilbyr ifølge Promon begrensede sikkerhetsfunksjoner som ofte hindrer tradisjonelle sikkerhetsløsninger i å gjøre jobben sin. Apple gir for eksempel ikke tilgang til funksjoner på iPhone og iPad, noe som gjør at det er umulig for antivirusprodusenter å lage tradisjonelle antivirusløsninger til disse produktene. Derfor mener Promon at den eneste strategien som kan beskytte sensitive data på mobile enheter, er ved å beskytte selve appene.

Arkitekturen i mobile enheter hindrer ofte tradisjonelle sikkerhetsløsninger, men passer Promons Shield teknologi perfekt – vi beskytter ikke den mobile enheten, men tilbyr tilpasset beskyttelse for den enkelte app. Vår omfattende erfaring med Shield teknologien for beskyttelse av applikasjoner på Windows plattformen har gjort det mulig å bryte nok en teknologibarriere slik at den enkelte App kan beskyttes, sier Tom Lysemose Hansen CTO i Promon.

Løsningen er tilgjengelig for både iOS og Android.

Les også: Gir blaffen i mobilsikkerhet på jobben

Vil du vite mer om mobilapper og hva din bedrift bør tenke på når den skal gå mobilt? Mobilen.no arrangerer den 8. november app-konferansen Appworks for fjerde gang.
Du finner mer informasjon om Appworks her.

Les også
IPhone er den perfekte skurkemobilen
Les også
Disse appene beskytter mobilen din
Les også
Skal sikre innhold på mobil, nettbrett og pc
annonse