SniktittLG OLED W-serie, G-serie og E-serie

Her er LGs nye OLED-TV-er

Inneholder store endringer på innsiden.

Tek.no / Las Vegas: LG er til stedet i Las Vegas, og med seg i bagasjen har de nye OLED-modeller. Men det er ikke utseende og det ytre som har mottatt de største endringene. Det er det innsiden som står for.

Selskapet har nemlig satset hard på en ny og forbedret bildeprosessor som har fått navnet Alpha 9. Samtidig fokuseres det mye på TV-en interaksjon mot tjenester som Googles stemmestyring.

Skal gjøre dagens innhold bedre

Alpha 9 er en ny og forbedret bildebrikke som finnes i det fleste modellene til LG i år.

Med den nye prosessoren virker LG å ha tatt flere skritt i riktig retning når det gjelder bildebehandling. Fokuset ligger på å forbedre innhold som i utgangspunktet er i dårlig forfatning.

Vi fikk demonstrert hvordan skjermen gjennom flere prosesser forbedrer brikken støy og ujevne overganger som for eksempel himmelen. Du ender opp med et skarpere bilde når signalene er ferdig behandlet.

Detaljene i sortnivået virker å være bedre enn før.

Samtidig så virker det på oss som LG har klart å få mer futt i detaljene i mørke detaljer. Det har ikke OLED-skjermene alltid vært like habile på, men ut i fra demosnuttene som ruller over skjermen ser ting bedre ut.

Nøyaktig hvor mye bedre det er gjenstår å se når disse skjermene finner veien til testlabben vår i løpet av de kommende månedene. Den nye prosessoren blir å finne i C, E, G og W-serien til selskapet.

Mer intelligent

Slik ser den nye E8-serien ut

Sammen med forbedret bildebehandling er også brukeropplevelsen endret i år. TV-ene er klare for å brukes mot Google sin stemmestyring, som har fått på plass støtte for uhorvelig mange kommandoer.

Her har du G8. Legg merke til den nye foten som også er en lydplanke.

For eksempel kan du spørre TV-en din om den kan finne frem noen forslag til actionfilmer, hvor skjermen søker i de tjenestene du abonnerer på. Med andre ord kan på samme sted se hva for eksempel hva som går på Netflix eller HBO Nordic. Øverst i det ene hjørnet kan du dessuten huke av eventuelle tjenester du ikke abonnerer på for å se hva du går glipp av.

Dessuten er TV-en blitt ennå mer villige til å kommunisere med andre enheter i hjemmet ditt. Også selv om det skulle være produkter fra andre produsenter. Med andre ord kan du i teorien for eksempel bruke Samsungs multiromløsning sammen med LGs nye TVer.

Dagens serier skifter navn fra 7 til 8

W8 er fortsatt flaggskipet. Her med et stillbilde som gjør den til et kunstverk.

Den grommeste modellen vil også i år bli «tapet-TV-en» i form av W-serien, og får navnet W8. Denne TV-en er fortsatt noe av det stiligste du får kjøpt, og du henger skjermen opp ved å bokstavelig talt klistre den på veggen.

Siden TV-en er så tynn følger det med en fullverdig lydplanke med Dolby Atmos-støtte, som i tillegg holder på resten av elektronikken som styrer skjermen og innganger.

Også B, C, E og G-serien skifter fra 7 til 8 i betegnelsen på årets modeller, og du får trolig se flesteparten av disse modellene i norske butikkhyller.

Den modellen som er minst trolig å få kloa i er G-serien, som prismessig visstnok skal legge seg relativt nær W-serien. Likevel er det alt for tidlig å si noe om akkurat nå.

Vi kommer tilbake med priser og hvilke størrelser som blir tilgjengelige i Norge når disse foreligger.

Samsung er også tilstedet i Las Vegas:
Sjekk ut den nye teknologien de skal danke ut OLED med »

Les også
Dette koster de nye OLED-ene til LG
Les også
LGs nye mobilkamera analyserer hva du tar bilde av før den gir deg optimale innstillinger
annonse