Tek.no

Nyhet

Supertynn hybridharddisk kommer

Western Digital vil senke tykkelsen enda mer.

17995579, Istockphoto
Jørgen Elton Nilsen
11 Sept 2012 15:37

Western Digital, en av gigantene på harddiskmarkedet, kan nå fortelle at de har ferdigstilt vareprøver av en helt ny 2,5-tommers harddisk. Den byr på 500 GB i lagringsplass, og er bare 5 millimeter tykk.

Det er heller ikke en helt normal harddisk. Det er en hybriddisk, der en stor porsjon av lagringen finner sted på en tradisjonell harddisk, mens de dataene du ofte bruker blir hurtiglagret på en liten SSD.

Les mer om hvordan hybridteknologien fungerer her »

Til ekstra tynne bærbare

Behovet for slike tynne harddisker med høy ytelse og god lagringskapasitet er tydelig. De tynne Ultrabook-maskinene blir stadig mer populære, og disse har rett og slett ikke plass til en tykk 2,5"-harddisk. Løsningen hittil har vært å ta i bruk små SSD-er, men disse koster en god del og byr på liten lagringsplass.

Dagens harddisker er gjerne 7,3 eller 9,5 millimeter tykke. Når dette blir skviset ned til de fem millimeterne Western Digital byr på, er det langt lettere for produsentene av bærbare maskiner å tilby god lagringsplass i en tynn maskin. Samtidig slipper du å betale en formue.

Blant produsentene som har meldt sin interesse for produktet, finner vi både Acer og Asus.

Hurtiglagrer det som er viktig

Med en liten SSD i bakhånd, som foreløpig har en ukjent kapasitet, kan det nye lagringsmediet bli langt raskere enn en tradisjonell harddisk. Egen programvare sitter i bakhånd og analyserer filene du aktivt bruker. Disse flyttes automatisk til SSD-en, slik at både operativsystemet og programmer starter langt raskere enn før.

Produktet skal presenteres for partnere om få dager, men når den blir tilgjengelig for allemannseie er foreløpig ikke kjent. Ytelsesspesifikasjoner og pris er ei heller nevnt.

(Kilde: Western Digital)

Les også
Denne My Booken er like rask som en SSD
Les også
Oppkjøpsrykter sender aksjekursen til OCZ i taket
Les også
Gjør MacBooken din fire ganger raskere
Les også
Corsair Accelerator 60 GB: Vi tester Corsairs SSD-hybrid
annonse

Les også