Nyhet

Oppkjøpsrykter sender aksjekursen til OCZ i taket

Kan bli kjøpt av harddiskgiganten Seagate.

Rykter om at harddisk-giganten Seagate vil kjøpe SSD-produsenten OCZ, sendte akjekursen til sistnevnte opp med 22 prosent i går kveld norsk tid.

Det er kilder i industrien som ovenfor bransjenettstedet Fudzilla.com hevder at Seagate ser på mulighetene for å kjøpe OCZ, og saken gjengis nå i en rekke medier verden rundt. Avtalen kan dras i land allerede neste uke, hevder kildene.

Økte med over 420 millioner kroner

Ryktene startet en børsfest for OCZ. Ved stengetid onsdag lå børsverdien til OCZ på 308 millioner USD. I løpet av kvelden i går steg aksjekursen opp mot 23 prosent. Hver aksje selges i skrivende stund for 5,61 USD, noe som har økt børsverdien til OCZ med rundt 70 millioner dollar – eller over 420 millioner norske kroner, melder Reuters.

– Jeg hører de samme ryktene. Alt jeg kan si er at etter det siste kvartalet, der OCZ' kapitalsituasjon ble mer krevende, er de nok mer villig til å gå inn i en slik avtale, sier Shebly Seyrafi, analytiker i FBN Securities, til nyhetsbyrået.

Var sent ute

Seagate har alltid hatt fokuset på de tradisjonelle harddiskene, og har hittil ikke klart å få et skikkelig fotfeste i det voksende SSD-markedet. Med OCZ på laget får giganten et sterkt nærvær både i konsument-, entusiast- og bedriftsmarkedet.

Micron Technology Group skal også være interessert i å kjøpe OCZ, i følge kildene.

– Det er sannsynlig at Seagate og Micron kan kjøpe en SSD-produsent. Seagate har vært sent ute på SSD-markedet og må sikre sin aldrende harddisk-virksomhet. Micron ville hatt en fordel av å eie OCZ fordi de da kan selge mer minne, sier Gary Mobley, analytiker hos Benchmark Capital, til Reuters.

I løpet av de siste årene har OCZ bygget opp en sterk posisjon. For halvannet år siden la de ned produksjonen av minnemoduler, som de har vært kjent for i lang tid. Bare uker senere ble det kjent at de kjøpte opp SSD-kontrollerprodusenten Indilinx. I løpet av det siste året har de kjøpt opp en rekke aktører som har sikret dem en sterkere posisjon på det lukrative bedriftsmarkedet, et markedet som nå har begynt å få øynene opp for de raske SSD-ene.

Hardware.no vært i kontakt med OCZ, som ikke ønsker å kommentere ryktene.

(Kilde: Reuters, Fudzilla)

Les også
Gjør MacBooken din fire ganger raskere
Les også
Harddiskgigant satser mer på SSD
Les også
– Harddiskprisene vil forbli høye
Les også
– SSD konkurrerer ikke mot harddisken
annonse