Til hovedinnhold

Snart kan du sette GoPro-kameraet ditt i en miniubåt

Lar deg lage skikkelig spennende undervannsvideoer.

TTRobotix

Det dukker stadig opp nytt ekstrautstyr til actionkameraene som åpner opp nye muligheter for enda mer unike videoer, og nå har GoPro-entusiastene fått et ganske så spesielt stykke maskinvare å leke seg med – nemlig en ubåt. Det melder blant andre Popular Photography og Cnet.

Det er selskapet TTRobotix som står bak nyvinningen, som har fått navnet «Seawolf». Seawolf er en liten, fjernstyrt mini-ubåt med et vanntett kammer hvor du kan plassere GoPro-kameraet ditt og altså filme lange, sammenhengende undervannsvideoer fra land.

Kan dykke til 10 meter

Selve ubåten er en 7,7 kilo tung sak med en lengde på 77 cm og en høyde på 28,5 cm. Den er designet for en dybde på opptil 10 meter og kjører med en fart på 1,8 knop, som tilsvarer 3,3 kilometer i timen.

Oppbevaringsboks og fjernkontroll med LCD-skjerm følger med. Foto: TTRobotix

Produktet kommer med en fjernkontroll med en 8-tommers LCD-skjerm og kan fåes både i en Wi-Fi-utgave og en kablet versjon med en kabel på 30 meter. Produsenten anbefaler å bruke ubåten med den nyeste GoPro Hero4-serien, og ubåten har et ferdig installert kamerafeste som gjør at produktet er klart til bruk «ut av boksen».

Det lille undervannsfartøyet skal ifølge produsenten også tåle en liten støy om du skulle være uheldig å gå på skjær, og byr på et skrog i ABS-plast.

Vil koste over 8000 kroner

Det følger også med en oppbevaringsboks som beskytter ubåten under transport, og som også rommer diverse tilbehør og deler. TTRobotix har ikke oppgitt noe pris på hjemmesiden. På Computex-messen, hvor produktet ble avduket, skal selskapet imidlertid ha sagt at prisen vil ligge på 1000 dollar. Det tilsvarer cirka 7700 kroner med dagens kurs, pluss norsk moms og avgifter.

Det er ikke klart når ubåten blir tilgjengelig i Norge og hva den vil koste her. For mer informasjon kan du besøke produktsiden hos TTRobotix, og se også videoen under for en demonstrasjon av det nye GoPro-tilbehøret.

GoPro har nettopp et nytt billigkamera: Det kommer med en egen LCD-skjerm »

annonse