Nyhet

Samsung-toppmodell med helt nytt operativsystem

– Tizen kommer i august eller september, bekrefter Samsung-sjef.

Inntil nå har Samsung i hovedsak fokusert på Android-plattformen, i tillegg til at de har hatt noen modeller med Microsoft Windows Phone. Men bak kulissene har Samsung sammen med 12 andre selskaper, inkludert Intel, jobbet med et alternativ som bærer navnet Tizen.

Nå melder Bloomberg at lanseringen av de første Tizen-baserte Samsung-mobilene kan være ganske nært forestående, og at dette kommer til å bli en high-end-mobil.

– Tizen-telefonen vil komme i august eller september, og dette vil være i high-end-klassen. Produktet vil være det beste produktet utstyrt med de beste spesifikasjonene, sier konserndirektør Lee Young Hee i Samsung til Bloomberg.

– Vil gjøre seg mer uavhengig av Google

Tizen er basert på åpen kildekode, og var opprinnelig kjent som LiMo. Prosjektet endret navn til Tizen etter at Intel ble med i prosjektet, og de forlot MeeGo-prosjektet.

Etter at Samsung lanserte Galaxy S4, kommenterte mange i bransjen det faktum at Samsung nesten ikke nevnte Android under lanseringen – men i stedet gjennom sitt egenutviklede brukergrensesnitt ser ut til å prøve å differensiere seg stadig mer fra Android. Noen har til og med spekulert i om Samsung en dag kan komme til å bytte ut Android med Tizen – med det samme Touchwiz-brukergrensesnittet som de har i dag på toppen.

Samsung er for tiden under press for å utvikle sin egen programvare, etter at Google kjøpte opp Motorola for mer enn 12 milliarder dollar. Dette ga Google tilgang på enda flere patenter relatert til mobilteknologi.

– Dette er bare et slags sikkerhetsnett. Men hvis Google dominerer markedet slik som Microsoft gjorde i PC-markedet med mer enn 90 prosent markedsandel, så kan det endre seg fullstendig, sier analytiker Doh Hyun Woo i Mirae Asset Seucurities til Bloomberg.

Få også med deg disse sakene om Samsung Galaxy S4:

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Samsungs nye mobil-OS kom først i et kamera
Les også
Samsung Galaxy Mega 6.3 kommer til Norge
Les også
Disse Samsung-mobilene får Android 5
Les også
Derfor må du vente på Android-oppdateringene
Les også
Her er Samsungs nye operativsystem
Les også
Samsungs Bada på skraphaugen
annonse