Til hovedinnhold

Samsungs nye mobil-OS kom først i et kamera

Tizen har fått 36 nye selskaper med på listen over støttespillere.

Samsungs egenproduserte operativsystem Tizen har vært under utvikling en stund, og de fleste regnet med at det først ville gjøre sin debut på en smarttelefon.

Nå overrasker det sørkoreanske selskapet alle og kunngjør at det speilløse kameraet NX300M faktisk kjører på det frie og åpne OS-et. Det er snakk om en spesialversjon for kameraer, men likeledes fullverdig Tizen.

I vår uttalte Samsungs konserndirektør Lee Young Hee at en mobiltelefon med Tizen skulle komme på markedet i løpet av høsten, men så langt glimrer telefonene med sitt fravær.

Dette kameraet fra Samsung kjører Tizen-operativsystemet.Foto: Samsung

I likhet med Android, er Tizen basert på Linux, og er et samarbeid mellom Samsung, Intel, Linux Foundation og Tizen Association. Utviklingen av operativsystemet bidrar blant annet til å gjøre Samsung mindre avhengige av Google. Sistnevnte står som kjent bak Android, som er det desidert største mobiloperativsystemet nå.

Annonserte 36 nye støttespillere

På mandag annonserte Tizen Association et nytt partnerprogram med 36 nye medlemmer, inkludert blant andre eBay, Konami, McAfee, Panasonic, Nokia-kartavdelingen Here, og Sharp. Partnerprogrammet har som mål å øke støtten for det nye operativsystemet.

Listen over de nye partnerne ble annonsert på utviklerkonferansen Tizen Developer Summit i Seoul i Sør-Korea.

Tizen er basert på åpen kildekode, og var opprinnelig kjent som LiMo. Prosjektet endret navn til Tizen etter at Intel ble med i prosjektet, og de forlot MeeGo-prosjektet.

Det ryktes for øvrig at Samsung Galaxy S5 vil komme i en Tizen-versjon »

Les også: Slik blir Samsung Galaxy S5

(Kilde: Engadget)

annonse