Til hovedinnhold

Nordmann fikk overraskende appsuksess etter Microsoft-stunt

2,7 millioner har lastet ned «How old do I look» på få dager.

Zafar Iqbal / Copenhagen Creators

Appen «How old do I look» har i løpet av seks dager blitt lastet ned rundt 2,7 millioner ganger. Nå kan appen slå rekorden på 3 millioner nedlastinger på én uke, en rekord som innehas av Subway Surfer.

Bak appen står nordmannen Leif Kvalvik, som driver det danske selskapet Copenhagen Creators.

«How old do i look» ligger nå på topp i App Store i en rekke land, blant annet Indonesia, Hong Kong, Canada, Kroatia og De forente Arabiske Emirater. I enkelte kategorier topper appen listen i de fleste land, og appen ligger i skrivende stund på førsteplass i Norge i kategorien familiespill. Appen er også tilgjengelig til Android.

Takker Microsoft

Selskapet skriver i en pressemelding at appen hadde ligget ni måneder i App Store og på Google Play, uten at den hadde særlig mange nedlastinger. Noe som var litt ergerlig, siden appen kostet 10 000 dollar å utvikle.

Men så fikk Kvalvik og gjengen hans uventet drahjelp fra ingen ringere enn Microsoft, som forrige uke lanserte web-tjenesten how-old.net. Siden tjenesten hadde et lignende navn som Kvalviks app, skjøt plutselig nedlastingen av appen fart. I løpet av få timer gikk appen helt til topps i App Store verden over.

Uventet pågang har gitt serverproblemer

Den plutselige suksessen har skapt litt problemer for selskapet, som har slitt med serverkapasiteten.

– Det føltes som et cyberangrep. Vi hadde kapasitet til å svare 300 forespørsler i sekundet. Men det var ikke lenger nok, så vi har jobbet natt og dag for å øke kapasiteten, sier sjefsprogrammerer Kristian Mortensen.

Kvalvik er fornøyd med suksessen appen hans har fått.

– Vi visste appen hadde potensiale. I motsetning til andre apper har den fortsatt å gjøre det bra med et relativt lite antall nedlastinger. Men det gikk jevnt og trutt, så vi hadde allerede bestemt oss for å forbedre appen da dette skjedde. Nå vil vi definitivt fortsette med det, sier Kvalvik.

Appen kan lastes ned til iOS her og Android her.

Lurer du på hvilke apper du bør laste ned til telefonen din?
På denne siden finner du alle våre apptester »

Mer om
annonse