Waze slipper bildelingsapp

Det Google-eide kart- og navigasjonsselskapet prøver seg med Uber-liknende funksjonalitet.

Det Google-eide selskapet Waze står bak appen med samme navn, som du kanskje har brukt som veiviser i pendling til og fra jobb. Nå slipper selskapet en ny app som har fått navnet RideWith. Appen bruker kartene fra den vanlige Waze-appen, men skal la brukerne dele på bilen.

Alt tjenesten så langt har villet si om tjenesten er at de er i gang med en liten, privat prøvekjøring av den i Tel Aviv.

Google kjøpte Waze for 6 milliarder kroner i 2013. Les mer om oppkjøpet i denne saken »

Ikke aktuell som yrkesvei

Waze-appen slik vi kjenner den i dag blir ikke forandret. I stedet har selskapet lansert en ny tjeneste under navnet RideWith. Foto: Skjermdump

Apper som skal la folk kjøre hverandre, eller dele på bilholdet, har det etter hvert dukket opp mange av. Den mest kjente er Uber, og det er lett å se for seg at det er denne Google og Waze nå har kastet seg inn i konkurranse med. Men Waze har bygget inn begrensninger i tjenesten sin, slik at den neppe blir aktuell som fulltidsgesjeft for noen.

Selskapet har nemlig presisert at appen kun kan brukes til to turer om dagen, og at sjåførene ikke vil kunne heve lønn fra Waze.

Foreløpig er det lite som er kjent om tjenesten, og om Israel-baserte Waze planlegger å ta den utenfor egne landegrenser. Men med begrensningene som er bygget inn har selskapet i hvert fall en noe snillere profil mot mange lands eksisterende drosjenæringer enn det som kan sies om mange av dagens tjenester.

På jakt etter nyttige apper? Finn den du trenger på vår samleside »

(Kilde: Reuters.com)

Les også
Denne tjenesten skal gjøre det enklere å holde styr på alle web-appene
Les også
Nå skal denne fyren fortelle deg hvor du skal kjøre
Les også
Nordmann fikk overraskende appsuksess etter Microsoft-stunt
annonse