Til hovedinnhold

Vil la deg tjene penger på ordspill

Lokker med pengepremier for å utfordre Wordfeud, Scrabble og Words with friends.

Tidligere var det ikke mulig å spille om virkelige penger i apper på mobiltelefonen, men for et par år siden åpnet Apple opp for pengespill også i apper i App Store. Konkurrenten Google tillater foreløpig ikke pengepremier i Android-apper som ligger på Google Play.

Ett av selskapene som nå satser på pengespill på mobil er Afternorth, et britisk-registrert NUF (Norskregistrert utenlandsk foretak), med gründeren Thomas Prestgaard i spissen. Med seg har han fått med seg blant andre Thor Erling Prestbøen, som tidligere har stått bak spillet Quizzer, som vi har omtalt tidligere.

Selskapet er nå klar med spillet Game of Words, et ordspill inspirert av Wordfeud og Scrabble – men med den forskjellen at du kan spille om ekte penger.

Game of Words ble gitt ut allerede i 2013 og finnes til både Android og iOS. Men det er først i en helt ny versjon det er blitt mulig å spille om penger. Riktignok forutsatt at du spiller på iOS.

Game of Words.

Vedd penger på at du slår motstanderen

– Opprinnelig var målet vårt å kapre det russiske markedet, siden det ikke fantes andre apper av dette slaget som hadde tatt av der. I den første versjonen kunne man spille på russisk, norsk eller engelsk og etterhvert har vi lagt til spansk og portugisisk, forteller Prestgaard.

Men selv om spillet har blitt lastet ned rundt 250 000 ganger har ikke selskapet funnet en modell hvor de får tilbake mer enn de pengene de investerer – og inntil nå har de fokusert kun på annonsering i appen og in-app-kjøp.

– Nylig kom vi frem til at vi må enten finne på noe virkelig nytt og spennende eller forandre forretningmodellen helt om vi skulle fortsette å utvikle Game of Words. Heldigvis ble vi kontaktet av Cashplay som hjelper oss med begge deler, sier Prestgaard.

I Game of Words kan du vedde for eksempel 55 cent på at du slår motstanderen. Med to spillere ligger da 1 dollar og 10 cent i potten, og 1 dollar av disse går til vinneren. De resterende 10 cent går til Cashplay, som igjen deler pengene med spillutvikleren.

Håndterer ikke pengene selv

Cashplay er et tsjekkisk selskap som var først med å få tillatelse fra Apple til å utbetale ekte pengepremier. Løsningen er integrert i en rekke forskjellige spill, og felles for dem alle er at det kreves ferdigheter for å vinne.

– I Norge er det i følge Cashplay ikke ulovlig å spille om penger på ferdighetsbaserte spill på mobilen din, sier Prestgaard. Cashplay tilbyr pengespill i utvalgte apper i mer enn 150 land verden over, men har utelukket blant annet enkelte land og enkelte stater i USA hvor pengespill ikke er tillatt.

Afternorth håndterer ikke pengene selv, men har koblet Game of Words til Cashplay – og så får Afternorth betalt for å videreformidle spillere til Cashplays plattform.

Siden juks og fanteri er ganske utbredt i ordspill som Wordfeud og Scrabble, er ikke pengespilldelen lik som det originale spillet. Du kan velge å ikke spille om penger, men spiller du om penger spiller ikke lenger de to deltakerne annenhver gang. I stedet får hver spiller det samme brettet, og har tre minutter på å sanke så mange poeng som mulig.

– Motstandere trenger ikke å spille samtidig, men får akkurat samme bokstavsekvensen så det blir helt rettferdig. Med så kort spilletid vil det være uhensiktsmessig å bruke jukseapper, ettersom man vil tape for mye tid til at det lønner seg.

Prestgaard forteller at pengespill på mobil virker lovende, og at selskapet har lyst til å utvikle flere slike spill senere.

– Det er mange mennesker som ikke syns det er gøy å spille om stjerner og polkagriser, så det er moro at det nå er mulig å spille om ekte cash, avslutter han.

Game of Words kan lastes ned til iOS her og Android her.

Nordmann fikk overraskende appsuksess etter Microsoft-stunt »

Er du på utkikk etter nyttige og morsomme apper til mobilen din? Vi har samlet alle våre anbefalinger her »

Les også
Her er ukens anbefalte apper: Her er ukens anbefalte apper!
Les også
Nordmann fikk overraskende appsuksess etter Microsoft-stunt
Les også
Her er ukens anbefalte apper: Her er ukens anbefalte apper!
Les også
Ukens app-anbefalinger
Les også
Her er Sonys nye flaggskip
Les også
Revolusjonerte en hel bransje med smarte småspill
Les også
Håkon ble mangemillionær på Wordfeud
Les også
Spill sjakk på mobilen
Mer om
annonse