Til hovedinnhold

Sender 3000 sms i måneden

At ungdom bruker mye tid på nye medier som mobiltelefon, nettsamfunn, spillkonsoller og nettvideoer er ingen nyhet. Men amerikansk ungdom påstår de bruker overraskende mye.

Overraskende høye tall

Ifølge en ny undersøkelse utført av Nielsen analysebyrå oppgir amerikanske ungdommer at de sender og mottatt 96 tekstmeldinger daglig. Dette tilsvarer at de nesten sender 50 og mottar 50 per dag. I måneden tilsvarer dette 2976 sendte meldinger per måned, vel og merke i de månedene med 31 dager. Norske TNS Gallup er ikke overrasket over at tallet er høyt, men mener dette høres enormt mye ut.
- Jeg har selv barn i denne aldersgruppen og jeg ser at de bruker nye medier flittig, men akkurat dette tallet høres veldig høyt ut, sier Tor Ødegård, evdelingsleder for medieavdelingen hos TNS Gallup, til Teknofil.


Selv har han ingen sammenlignbare tall for slik bruk hos ungdom i Norge, men alle tegn tyder på at bruken av mobiltelefoner, datamaskiner og andre nye medier er på full fart fremover blandt ungdom også her i landet.
- Ungdom i dag henger ikke på hjørnet for å sosialisere seg slik som tidligere. I dag skjer mye av det sosiale via mobiltelefonen og nettsamfunn mens barna er hjemme, forteller Ødegård.
Med en sms-pris på 0,49 kroner per sendte SMS vil en gjennomsnittlig amerikansk ungdoms mobilbruk gi en regning på litt over 700 kroner måneden. Da er ikke samtaler eller mobilsurfing tatt med. Slike regninger ville nok mange foreldre ha vegret seg for å betale i lengden.
Sjekk hvilket mobilabonnement som passer din bruk.

Ser mer video på mobil enn nett

Det er ikke bare bruk av tekstmeldinger som er populært blant amerikanske ungdommer ifølge Nielsens rapport. Ungdommer i undersøkelsen opplyser at de bruker 13 minutter daglig på å se video på mobilen. Til sammenligning bruker de 6 minutter daglig på å se på videoer via tradisjonelt Internett. Det er tydelig at mobiltelefonen vinner frem i USA skal en tro Nielsen sine tall..

Men det er fortsatt TV-titting som er det ungdommen bruker mest tid på. I snitt går det med tre timer og tjue minutter daglig på å se på TV ifølge Nielsen sin rapport. Dette tilsvarer 106 timer i måneden, eller fire hele dager som går med på TV-titting. Og det er ikke kun amerikansk ungdom som følger med på TV-skjermen. Ifølge Nielsen er disse blandt de som ser minst på TV i verden. Til sammenligning bruker for eksempel ungdom i Sør-Afrika over fem timer daglig foran TV-skjermen.

Her i Norge er vi også svært glade i TV-titting. Ifølge TNS Gallup brukte vi i snitt 174 minutter daglig på å se på TV i 2008. Altså 3,8 dager i måneden. Dette er vel og merke samlet tall for hele befolkningen og ikke kun ungdom. Tradisjonelt bruker ungdom mindre tid foran TV-skjermen enn voksne.

Mer om
annonse