Til hovedinnhold

De beste ungdomsabonnementene

Vi har alle ulike behov og forskjellige ringemønstre når det gjelder bruk av mobiltelefon. Ungdom – både tenåringer og unge voksne – sender etter vår oppfatning flere SMS enn eldre brukere, og deres samtaler er hyppige, men samtidig kortere. Vi legger disse trendene til grunn når vi bruker priskalkulatoren Ringepriser for å finne de abonnementene som passer best for ungdom.

Ettersom bruksmønstre varierer såpass kraftig, anbefaler vi likevel at du plotter inn dine egne tall i kalkulatoren for å få frem de abonnementene som er billigst for deg.

Unge mobilbrukere
Vi ser for oss at unge mobilbrukere sender mye SMS - opp mot 70-80 per uke –, og at de fører mange samtaler med kort varighet (rundt 20 samtaler på ett minutt). Vi antar også at mange ikke har begynt å ta i bruk mobilt internett i særlig grad.

Vi plottet inn våre tall i Ringepriser og fikk følgende resultat. Du kan selv justere tallene slik at disse er med i tråd med ditt ringemønster, og du kan også velge å få frem resultater kun fra din foretrukne operatør. Mange unge mobilbrukere er nemlig tilknyttet ”fri familie” fra en valgt operatør, og med denne funksjonen ser du hvilke av operatørens abonnementer som er mest lønnsomt for deg å bruke.

Tele2 Uno på topp
Tele2 skryter av å være billigst for alle typer mobilbrukere i sin TV-reklame, og selv om det nødvendigvis ikke stemmer 100 prosent, er operatøren definitivt en prispresser. Abonnementet Tele2 Uno havner uansett på toppen av denne listen. Du slipper å betale oppstartsavgift – noe som er meget positivt hvis du fører mange utgående samtaler per måned –, samt at SMS-prisen er på lave 29 øre per stykk. Datatrafikken for dette abonnementet koster dessuten 5,50 kroner per MB – ikke hårreisende 12 kroner per MB som er tilfellet for de øvrige Tele2-abonnementene.

Les også: Tele2s beste tilleggstjenester

Minuttprisen på Tele2 Uno blir dessuten 48 øre per minutt (eller 0,8 øre per sekund), som også er relativt lavt, tatt i betraktning at det ikke er oppstartsavgift. Den eneste ulempen er at du hver måned må betale minimum 149 kroner på grunn av skyhøy minstefakturering. Dermed slipper du ikke unna med regninger på under dette beløpet per måned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
 

Gratisminutter med One Call Mobil Faktura
Nest øverst på listen finner vi abonnementet One Call Mobil Faktura. Her får du 120 ringeminutter og 90 inkluderte SMS hver måned – uten månedspris eller minimumsfakturering –, men du må betale 59 øre i oppstartsavgift per samtale, fra første samtale. Utover inkluderte minutter og tekstmeldinger, betaler du 65 øre per minutt og 40 øre per SMS.

Les også: Tilleggstjenestene One Call kan friste med

Fordelen for unge mobilbrukere er først og fremst at du ikke betaler for en del av bruken, og det heller ikke finnes et minstebeløp du må betale hver måned. Bare to kroner skilte dette abonnementet fra Tele2 Uno, så for deg som ikke får regninger på over 149 kroner per måned så ofte, vil dette være et smartere valg. One Call har for øvrig markedets beste løpende datapriser på 99 øre per megabyte.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ingen oppstart med Chess Premium
På tredjeplass finner vi abonnementet Chess Premium, som på mange måter ligner Tele2 Uno. Du betaler kun 29 øre per SMS, og det er ingen oppstartsavgift på samtalene. Minuttprisen er på 60 øre per minutt – eller ett øre per sekund, som Chess fremstiller det som –, noe som er greit nok ettersom du ikke betaler oppstartsavgift (dette er en god trend for deg som forbruker). Minimumsfaktureringen på 39 kroner per måned er så lav at den neppe får stor betydning for deg. Dataprisene til Chess er på 6 kroner per MB (maks 20 kroner per dag).

Les også: Verdifulle Chess-tjenester

Det er en stor fordel å slippe å betale oppstartsavgift dersom du fører mange samtaler i løpet av en måned. Kombinert med en lav pris per SMS, er Chess Premium et godt alternativ for unge mobilbrukere.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ikke nødvendigvis best
Vi har listet opp de tre beste abonnementene for unge mobilbrukere, basert på generelle antakelser om ungdoms mobilbruk (mange, korte samtaler og mye SMS). Likevel kan det være andre abonnementer fra andre aktører – gjerne kombinert med tilleggstjenester – som totalt sett blir mest gunstig for deg. Hvis hele familien har ”fri familie” fra en operatør, og ringer mye innad i familien, kan dette være mer gunstig. Netcom har dessuten en smart tilleggstjeneste de kaller ”Bestevenn” – som lar deg ringe og sende meldinger gratis til én valgt Netcom-bruker. Bruker du mye datatrafikk, kan en gunstig datapakke fra for eksempel One Call eller Netcom gjøre store utslag på mobilregningen i positiv forstand.
Les også: Spar penger med disse tjenestene

Poenget er at ditt ringemønster kan variere kraftig fra andre mobilbrukere, og den eneste måten å finne frem til et rimelig abonnement er å skaffe deg god oversikt over ditt ringemønster. Ved å sjekke ”mine sider” eller din siste faktura, kan du samle basisinformasjon som for eksempel antall sendte SMS, antall samtaler, lenge på samtaler, eller bruk av datatrafikk. Enkleste vei til et rimeligere abonnement blir deretter å plotte inn dataene i priskalkulatoren Ringepriser, og velge et abonnement som havner høyt på resultatlisten.

Mer om
annonse