Til hovedinnhold

Enda en Snapdragon 835-kraftplugg er lansert

Denne gangen er det Lenovo som lanserer – og de lanserte MYE annet også!

Lenovo/Tek.no, montasje

Berlin / Tek.no: Lenovo hadde allerede varslet at de skulle ha en lansering på IFA-messen som for tiden går av stabelen i Berlin, og da det kinesiske selskapet entret scenen var det ikke rent lite de skulle vise frem.

Moto Z2 Force Edition.
Lenovo

Kanskje mest interessant var to nye mobiltelefoner under Motorola-merkevaren, som Lenovo har eid i et par år nå. Motorola Moto Z2 Force Edition og Moto X4 heter de nye mobilene, og førstnevnte er en real kraftplugg.

Her finner vi intet mindre enn toppbrikken Snapdragon 835 fra Qualcomm på innsiden, hvilket også betyr den potente grafikkløsningen Adreno 540. 4 GB minne (RAM) er også på plass.

64 GB lagringsplass internt samt minnekortplass bør også bety at du neppe må nedprioritere noen av favorittappene dine.

Moto Z2 Force får en OLED-skjerm..
Lenovo

Skjermen er en P-OLED-variant på 5,5 tommer, med en solid oppløsning på 2 560 x 1 440 piksler. Den skal også være knusesikker, noe som som regel betyr at det er en plastvariant vi finner over skjermpanelet.

På kamerafronten finner vi en dobbel 12 megapikslers løsning med blenderåpning på litt skrantne f/2.0, samt laser/fasedeteksjon for autofokus. Frontkameraet er mer normale 5 megapiksler, og f/2.2.

Utsalgsprisen skal bli fra hele 7 990 for billigste modell, fra og med oktober.

Billigere X-variant med Snapdragon 630

Dobbelt kamera i Moto X4..
Lenovo

Men fortvil ikke: om du ikke føler for å tømme lommeboka for en kvart månedslønn, så skal Motorola også tilby en billigere, markedsfersk modell fremover. Moto X4 har en nokså kraftig Snapdragon 630-brikke under skallet, og er i likhet med tidligere X-modeller sikret mot elementene. Her er sikringen i form av IP68-sertifisering – altså total vann- og støvtetthet.

Lenovo

Skjermen er på 5,2 tommer, og er av IPS LCD-varianten med 1 920 x 1 080 pikslers oppløsning. Ganske standard, altså.

Videre er det enten 32 eller 64 GB intern lagring, og henholdsvis 3 eller 4 GB minne (RAM) avhengig av lagringsplassen du velger. Minnekort støttes, heldigvis.

På kamerafronten kan X4 skilte med den samme doble kameraløsningen som i Z2 Force Edition, men uten laserfokus. Frontkameraet er imidlertid oppgradert til 16 megapiksler, og har en frontblits.

Veiledende utsalgspris er satt til 4 490 kroner, og du vil finne X4 i hyllene fra oktober.

Motorola lanserte også et 360-graders kamera tilpasset Moto Mods, i form av Moto 360 Camera. Dette skal også komme i oktober, og koste fra 2 790 kroner. Kameraet skal altså kunne festes på baksiden av en Moto Z-telefon, som vi tidligere har sett med andre Moto Mods som kameraer og projektorer.

Lenovo Yoga 920 og Yoga 720 tar over 2-i-1-satsingen

Nye Yoga 920 vises frem..
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Motorola-telefoner er vel og flott, men Lenovo hadde selvsagt også produkter med egen logo på. Først og fremst to datamaskiner, i form av Lenovo Yoga 920 og Yoga 720. For de som kjenner Yoga-serien, vil navnet umiddelbart bringe frem minner om sammenbrettbare hybridmaskiner, slik vi har sett i et par år nå.

Lenovo

Så også nå. Begge to er bærbare datamaskiner med berøringsskjermer som kan vris helt rundt slik at du effektivt kan bruke maskinen som et gedigent nettbrett.

Hengselet på Yoga 920 er lekkert..
Lenovo

Yoga 920 blir den kraftigste varianten av de to, og kan fås med Intels nyeste Coffee Lake-prosessorer – både Core i5- og Core i7-varianter. På minnefronten kan du få både 8 og 16 GB, mens lagringen kan konfigureres fra 256 GB og hele veien opp til 1 TB. Alt i SSD-format, selvsagt. Skjermen er videre på 13,9 tommer, med 4K-oppløsning.

Til tross for de snasne ytelsene, skal batteritiden holde i opptil 15,5 tommer, ifølge Lenovo selv.

Yoga 720 bygger på samme oppskrift, men har billigere hengsler, en litt mindre 13,3 tommers skjerm og oppløsning på «bare» 1 920 x 1 090 piksler. Lagringen begrenser seg til 256 GB, og minnet til 8 GB. Kraftigste prosessor er en Intel Core i5-variant. Maskinen er imidlertid syltynn, og skal kunne brukes med en penn til tegneoppgaver.

Dessuten: begge de to modellene kan fås i egne Star Wars-varianter, takket være et samarbeid med Disney.

Lanserte også helt egen VR- og AR-løsning

Blant nettbrett, datamaskiner og mobiltelefoner var det en annen nyhet som også bemerket seg, nemlig deres helt nyutviklede VR-løsning kalt Lenovo Explorer. Dette er en løsning bygget sammen med Microsoft, som skal gi tilgang til mer enn 100 VR-klare titler, ved å plugge det nye Lenovo Explorer Mixed reality-hodesettet i PC-en og fyre i gang.

Lenovo Explorer er laget sammen med Microsoft.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mer enn det skal ikke kreves, så alle boksene og kablene man må hanskes med med for eksempel HTC Vive er ikke å finne her. 4K og 360 graders-opplevelse skal også være innebygget.

Også en Daydream-basert løsning

I tillegg lanserte Lenovo en Google Daydream-basert løsning kalt Mirage AR, som ved hjelp av en Daydream-aktivert telefon (som for eksempel den splitter nye LG V30) gir deg tilgang til en rekke spill og annet moro.

Daydream implementeres i Mirage AR.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ettersom AR betyr «utvidet virkelighet», må Mirage-brillene naturligvis la deg se rett ut. Derfor er mobilen montert slik i løsningen at skjermen speiles opp mot øynene dine, slik at du skal se det som foregår. Dermed kommer kvaliteten på det du ser også an på kvaliteten på skjermen på mobilen din.

Her er Star Wars-settet Lenovo lanserte med Mirage AR!
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nøyaktig hvordan det hele er løst er vi ikke sikre på, men på innsiden finner du hvertfall to fisheye-linser for å øke synsfeltet. I det hele tatt skal du ha et ganske mye bredere synsfelt her enn i eksempelvis Microsoft-konkurrenten Hololens.

Brillene som nå lanseres ser ut til å være sluttresultatet av det som først ble omtalt og vist frem som «Lenovo dayStar» for et par måneder siden.

Det skal også nevnes at Mirage AR er laget i samarbeid med Disney. Hvorfor? Jo, fordi ett av de store lanseringstrekkplastrene er et Star Wars-spill kalt «Star Wars: Jedi Challenges». Og ganske riktig: man har designet en egen lasersverd-kontroller som kan kjøpes ved siden av brillene, samt en posisjonsmodul som gir mer presis bevegelseskontroll under bruk. Det hele kan du lese mer om her.

Apple varslet nettopp en lansering:
Er det en ny iPhone vi får se den 12. september? »

(Kilde: Lenovo, Pressemelding)

annonse