Til hovedinnhold

Enklere betaling med mobilen

Elektronisk legitimasjon fra BankID blir nå tilgjengelig for mobil. Det betyr at du i teorien får nøyaktig de samme mulighetene som du får i nettbanken din – bare på mobilen. I første omgang er dette tilgjengelig for Telenor-kunder med bankkonto hos DnB Nor eller Skandiabanken, men har du en annen operatør eller en annen bank, vil også tilbudet snart bli tilgjengelig for deg.

BankID på mobil er en elektronisk identifikasjons- og signeringsløsning hvor sikkerhetselementene lagres på SIM-kortet. Dette vil gjøre bank- og betalingstjenester enklere og mer tilgjengelig.

Dropp kodekalkulatoren
Mange lar kodeenheten som brukes til nettbanken ligge igjen hjemme når de går ut døra, men det samme kan neppe sies om mobiltelefonen. Når du nå får de samme mulighetene til betaling og tilgang til øvrige banktjenester direkte på mobilen, åpner dette for at du kan bruke telefonen din til langt mer enn tidligere.

- Med BankID på mobil tar vi utviklingen av mobiltelefonen som distribusjonskanal og betalingsverktøy et langt steg videre. Dette bidrar til at den norske banknæringen beholder posisjonen som ledende i verden når det gjelder å ta i bruk moderne og kostnadseffektive løsninger, sier administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

I samarbeid med Telenor
Norges største operatør har bidratt til å få den tekniske løsningen til å fungere. Selv om Telenor for øyeblikket er den eneste operatøren som kan tilby BankID på sine SIM-kort, oppfordrer de konkurrentene til å tilrettelegge for det samme. Da vil nemlig flest mulig få anledning til å ta i bruk det nye mobilbanksystemet.

- BankID på mobil vil bidra til at norske mobilabonnenter får en enklere hverdag. Samtidig er Telenor svært opptatt av sikkerhet for våre kunder, og det er med stolthet vi nå presenterer en ikke bare enkel, men også sikker tjeneste, sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor Norge.

Andre bruksområder
Det finnes allerede 1,9 millioner BankID-brukere for vanlig nettbank, som i følge DagensIT tilsvarer drøyt to tredjedeler av alle nettbankbrukere i Norge. Målet er imidlertid at alle banker skal bytte over til dette systemet. I tillegg til vanlige banktjenester vil det etter hvert bli mulig å handle sikkert fra nettbutikker via BankID på mobil, lade kontantkort, eller være med i en budrunde på en bolig via mobilen.

Det er bankene som har ansvaret for å utstede BankID til mobil. Du må derfor ta kontakt med din bank for å bestille tjenesten. Noen banker vil tilby BankID på mobil helt gratis, mens andre banker vil ta seg betalt for at du skal kunne bruke mobilen på denne måten. Telenor antyder overfor DagensIT at å bruke BankID på mobilen ikke vil koste mer enn å sende en SMS.

Verken BankID Samarbeidet, Telenor- eller Finansnæringens Hovedorganisasjon kommenterer i detalj sikkerhetsaspektet ved å bruke mobilen på lik linje med en nettbank. Det er imidlertid ventet at mobiltelefoner blir det nye målet for hackere.

Mer om
annonse