Til hovedinnhold

Norske banker vil på Iphone

For å gjøre banktjenestene mer tilgjengelig for kundene vil norske banker legge til rette for bruk av betalings- og varslingstjenester med Iphone. I Sverige har Ica Banken allerede lansert en spesialversjon av nettbanken som er tilpasset Iphone, ifølge idg.se.

Nå vurderer norske banker å gjøre det samme, ettersom brukergrensesnittet til Iphone åpner for nye muligheter.

Mobilbank på Iphone

Skandiabanken har i dag en XHTML-basert mobilbank, men har foreløpig ikke testet hvor godt den fungerer med Iphone. Johnny Anderson, Informasjonssjef i Skandiabanken, sier imidlertid til Mobilen at de holder på å utvikle en ny versjon av mobilbanken, og at de vil sørge for at du kan bruke Iphone i den kommende versjonen.

- Det vi jobber med nå er å videreutvikle tjenester og lage en ny versjon av mobilbanken. Vi skal sørge for å utvikle en løsning som vil fungere på flere telefoner, med et bedre grafisk grensesnitt, sier Anderson.

- Selvfølgelig tar vi Iphone med i betraktningen, men den er en av mange. Et område som blir viktig er at kundene kan tilpasse varslingstjenestene selv. Det er en fordel at Iphone har et enkelt brukergrensesnitt, sier han.

Avanserte norske brukere

Ingjerd Blekeli Spiten, leder for mobil og kontofon i DNB Nor, sier til Mobilen at nordmenn er avanserte mobilbrukere, noe de tar hensyn til når de utvikler nye tjenester.

- Iphone er en veldig interessant terminal som åpner for nye muligheter. Nordmenn er avanserte mobilbrukere, og vi ønsker å gjøre banktjenestene mer tilgjengelig for våre kunder, sier hun.

Også til Ipod Touch?

Hun sier videre at det diskuteres internasjonalt hvordan de kan tilpasse banktjenester til mobiltelefoner og andre mobile terminaler, og at DNB Nor deltar i diskusjonen. På spørsmål om hvorvidt de vil tilpasse mobile banktjenester spesielt for Iphone, sier hun at de har vurdert det.

- Vi har drøftet det, men har ikke tatt en beslutning ennå. Vi har også sett på Ipod Touch i denne sammenhengen, og vi følger med på hva som skjer, sier Blekeli Spiten.

Varslingstjenester

DNB Nor jobber også med å forbedre de mobile varslingstjenestene, som gjør at man for eksempel kan sjekke saldo eller få en påminnelse om å betale regninger, rett på mobilen. Det har til nå vært en suksess på SMS, der DNB Nor har 220.000 unike brukere, mens det er ti ganger færre som bruker deres mobile nettbank.

- Det tar helt av for SMS-tjenesten. Men mange betaler ubehagelig mye per MB for å bruke dagligbanktjenester på mobilen. Vi har omtrent 22.000 unike brukere på portalen vår, men det er relativt lite, sier Blekeli Spiten.

Mer om
annonse