Tek.no

Nyhet

Apple tar 61 prosent av nettbrettmarkedet

Det amerikanske selskapet har fortsatt et godt grep om nettbrettverdenen, men konkurrentene nærmer seg.

21 Juli 2011 14:30

Ifølge de siste undersøkelsene til selskapet Strategy Analytics har det totalt blitt levert over 15 millioner nettbrett på verdensbasis i andre kvartal i år. Til sammenligning var det kun solgt 3,5 millioner på samme tid i fjor. Apple opprettholder rollen sin som kongen på haugen med en markedsandel på 61 prosent.

Nedgang fra i fjor

Dette er dog en nedgang fra i fjor da selskapet hadde en markedsandel på hele 94 prosent, men dette skylles at det på den tiden knapt var noen konkurrenter på markedet.

– Apple har lever ut 9,3 millioner iPad-er i andre kvartal av 2011 og sitter fortsatt med en stor del av nettbrettmarkedet til tross for nedgangen fra i fjor, sier Peter King, en av direktørene i Strategy Analytics.

Android tar innpå

Android på sin side har vært i kraftig vekst, og tar innpå Apple samtidig som mindre aktører som Microsoft og RIM også har tatt noen få prosent av markedet.

– Android har tatt 30 prosent av nettbrettmarkedet i andre kvartal av 2011, og dette kommer av at de har mange leverandører som for eksempel Samsung, Asus, Acer og Motorola som leverer i mange land. Det skal sies at vi venter fortsatt på en skikkelig slager av et Android-nettbrett før vi tror de kan utfordre iPad, sier en annen direktør i Strategy Analytics, Neil Mawston.

Venter på Amazon

– Vi venter spent på om Amazon vil slippe et Android-nettbrett senere i år, noe som vil bringe et nytt engasjement til Android-brukerne. Det forutsetter igjen at de leverer et virkelig topp produkt hvis de ønsker å ta opp kampen med iPad, legger han til.

Det er også verdt å merke seg av denne undersøkelsen at Microsoft har fem prosent av markedet med sine Windows 7-nettbrett, mens RIM har knappe tre prosent med sitt QNX-system og nettbrettet Blackberry Playbook som har fått en heller lunken mottakelse.

Les også: - Det norske PC-markedet får bank av iPad

(Kilde: cellular-news.com)

Les også
Samsung tar innpå Apple i nettbrettmarkedet
Les også
iPad 2 Plus på vei?
Les også
Android 3.2 gir bedre apps
Les også
Android-apps på storskjerm
Les også
Nå kan du jailbreake din iPad 2
Les også
Asus Eee Pad Transformer: Nettbrett eller mini-PC?
Les også
iPad runder 100 000 apps
Les også
Apple iPad 2
annonse

Les også