Til hovedinnhold

iPad 2 Plus på vei?

En forbedret versjon av iPad 2 kan komme på slutten av året.

Amobil.no

Apple jobber med en oppgradert utgave av nettbrettet iPad 2. Den nye versjonen går enn så lenge under navnet iPad 2 "Plus", og en forbedret skjerm skal være blant de viktigste oppgraderingene. Om det endelige navnet blir iPad 3 er fortsatt uvisst, men det virker mest logisk i forhold til hvordan Apple navngir produktene sine.

– Det har kommet indikasjoner på at Apple kan komme til å introdusere iPad 2 Plus, da de skal ifølge komponentleverandørene ha lagt inn forespørsler om produksjon av denne enheten, skriver FBR Capital Markets analytiker Craig Berger.

Bedre skjerm

Ifølge Berger ventes nettbrettet å komme på markedet mot slutten av året, men enn så lenge er det ikke blitt bekreftet noen produksjonsplan. Det er heller ikke sagt mye om de mulige spesifikasjonene, men det er ventet at iPad 2 Plus vil få en skjerm med betraktelig høyere pikseltetthet. I dag har iPad 2 en pikseltetthet på 132 ppi (pixels per inch), og det forventes at dette vil forbedres til 250-300 ppi. Til sammenligning har iPhone 4 326 ppi.

Hvis dette nettbrettet faktisk kommer ut med en slik skjerm kan det by på produksjonsproblemer for LG og/eller Samsung som leverer skjermer til Apple. Dette kommer av at selskapene antageligvis vil ha problemer med å lage store kvantiteter av så store høyoppløslige skjermer.

Salget går unna

Berger sier at produksjonen av iPad 2 har økt fra 8,5 til 10.8 millioner den siste måneden. Han anslår også at Apple vil selge omlag 10 millioner iPad2 i andre kvartal av året, mens de vil selge hele 16,5 millioner i tredje.

Hvor mye hold det er i disse ryktene er ennå vanskelig å si, så vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente i spenning på hva som skjer utover høsten.

Les også: - Det blir ingen iPad 3 i år

(Kilde: ibtimes.com)

annonse