Til hovedinnhold

Nå skal Google advare deg mot uønskede samtaler

Nexus-telefonene får funksjon for å blokkere oppringningene du ikke vil ha.

Vi er vant med søppelfiltre til for eksempel e-posttjenester, men slike er ikke like vanlige når det gjelder telefonsamtaler. Nå melder Google at de har introdusert en slags søppelfilter-funksjon på sine telefoner.

Den nye funksjonen kommer i form av en oppdatering av telefon-appen på Googles Nexus-telefoner. Den innebærer at man får opp en melding om en potensiell «spam»-avsender under telefonnummeret når du får et anrop.

Lar deg blokkere og rapportere

Oppdateringen vil også gjøre det mulig for brukeren å blokkere og rapportere den som ringer. Google opplyser på støttesidene sine at funksjonen kan gjøre det nødvendig å sende informasjon om samtalene dine til Google.

Funksjonen er foreløpig kun lansert til Googles Nexus-modeller.

Dersom du allerede har «Caller ID»-funksjonen aktivert i telefon-appen, vil det nye søppelfilteret være tilgjengelig straks du oppdaterer telefon-appen på telefonen. Funksjonen omfatter som sagt kun Nexus-telefoner, og det er uvisst om den også vil komme til øvrige Android-mobiler.

Oppdateringen skal være i ferd med å bli rullet ut i disse dager, men det er uvisst når den vil være på plass for alle. Mer informasjon kan du finne på Googles støttesider.

Det har nå kommet mer informasjon om den neste Nexus-modellen: Den får høyst brukbare spesifikasjoner »

(Via GSMArena)

Les også
– Slik blir den neste Nexus-mobilen
Les også
Sony Xperia E5: Endelig har Sony skjønt hvor volumknappene skal sitte!
Les også
– HTC skal lage årets Google Nexus-mobiler
annonse