Til hovedinnhold

– HTC skal lage årets Google Nexus-mobiler

Det hevder svært pålitelig ryktemaker.

Hvem som skal lage de neste Google-designede mobiltelefonene i den såkalte Nexus-familien, og når de skal lanseres, er alltid gjenstand for rykter og spekulasjoner. Som blant andre The Next Web melder har det nå dukket opp opplysninger om de neste Nexus-modellene.

Den nye informasjon kommer i form av en Twitter-melding fra den kjente og ganske velrenommerte ryktemakeren Evan Blass. Ifølge Blass skal hele to Google-telefoner være på vei, og de skal lages av HTC.

«Sailfish» og «Marlin»

Telefonene bærer visstnok de interne navnene M1 og S1 og kommer med det kommende Android N-operativsystemet, men utover dette foreligger det ennå ingen flere detaljer om modellene.

Nettstedet Android Police skrev nylig at ryktene trolig stemmer, basert på opplysninger de selv sitter på, og at kodenavnene på de to telefonene er «Sailfish» og «Marlin».

Det er for øvrig lenge siden sist HTC lagde Nexus-telefoner. Selskapet stod faktisk bak den aller første Nexus-modellen, Nexus One, så langt tilbake som i 2010, og siden den gang har selskapet kun lansert nettbrettet Nexus 9 i 2014.

Google vil ha større kontroll

Når det gjelder øvrige opplysninger om fremtidige Nexus-modeller har Google selv holdt kortene tett til brystet. I februar kom det imidlertid frem at selskapet planlegger større kontroll over Nexus-produksjonen i form av å ta full styring på både maskinvare og programvare.

Hvorvidt dette stemmer, og hvilke konkrete konsekvenser det får for de nye Nexus-mobilene er høyst uvisst.

I mellomtiden slipper HTC sine egne mobiler: HTC 10 er en fantastisk god mobiltelefon »

annonse