Til hovedinnhold

Google-mobilen har blitt testet

HTC Dream, den første Google-mobilen, vil neppe komme til Norge med det første. Den ble imidlertid lansert under navnet T-Mobile G1 for tre uker siden i USA, og nå er de første testene begynt å dukke opp på diverse mobilnettsteder.

Selve mobilen, og alle funksjonene som medfølger, er verken imponerende eller dårlig, ifølge Engadget. Med 3,2-megapikselkameraet på Google-mobilen får du blant annet bare tatt middelmådige bilder. En egen navigeringsknapp – ”trackball”, på engelsk – får skryt av Lifehacker.com.

Skryter av Android

Det viktigste ved akkurat denne mobilen, er likevel operativsystemet Android, som Google selv står bak. Engadget hevder at det er et enormt potensial i denne plattformen, selv om den har noen mangler som ikke er tilstede på verken Iphone- eller Windows Mobile OS. Lifehacker.com mener at Android er enhver Google-brukers drøm, fordi du har enkel tilgang til Gmail, Gcal, Google Talk, Google Maps og You Tube.

I løpet av fire dager, har jeg fortsatt ikke koblet G1 til PC-en min – alt jeg trenger er ”i skyene hos Google” og samtidig på telefonen. Dette er grunnen til at ivrige Google apps-brukere vil ha Android, skriver Lifehacker.com.

Les testene av T-Mobile G1/HTC Dream her: Engadget, Lifehacker.com, eller Los Angeles Times.

Mer om
annonse