Se video og bilder av Google-mobilen

Det har lenge vært kjent at HTC Dream ville bli den første Android-mobilen på markedet, og nå er den endelig offisielt lansert. Den har riktig nok skiftet navn til T-Mobile G1 i USA, ettersom det er mobiloperatøren T-Mobile som står bak den amerikanske lanseringen, ifølge Gizmodo og Engadgetmobile.

Android-mobilen kommer til Europa i november, men om du ønsker å kjøpe denne telefonen i Norge, må du nok smøre deg med en liten porsjon tålmodighet.

(Artikkelen fortsettes.)

A ”Dream” come true?

HTC Dream virker helt klart veldig spennende, og byr på funksjoner vi ikke har sett tidligere på en mobiltelefon. Dette innebærer først og fremst Google Maps Street View, som viser deg satellittbilder av gater, slik at det er lettere å orientere seg ved bruk av GPS-funksjonen. Vi mistenker imidlertid at Street View kun er tilgjengelig for kjente gater i kjente storbyer, og primært i USA. I alle fall for øyeblikket.

Mobilen har både trykkskjerm og qwerty-tastatur, 3,2-megapikselkamera med autofokus, støtte for turbo-3G, Wi-Fi, GPS, og en rekke Google-funksjoner, som for eksempel Gmail, You Tube, Maps, Google Talk, samt kalender og selvsagt Google-søk, ifølge nettsidene til HTC.

HTC Dream/T-Mobile G1 nå er lansert i USA, og mobiltelefonen vil også bli tilgjengelig i Storbritannia i november. Likevel vil HTC Dream ikke komme til øvrige europeiske land før til neste år, og da er det først og fremst Tyskland, Sveits, Tsjekkia og Nederland som blir prioritert. Vi må dermed belage oss på en betydelig ventetid før HTC Dream kommer til Norge. Prisen på T-Mobile G1 er satt til 179 dollar – rundt 1.000 norske kroner – med et abonnement fra T-Mobile og to års bindingstid. Den er dermed i samme prisklasse som Iphone.

 

Her kan du se en videogjennomgang av HTC Dream:

Les også
Apple skremte Google fra multitouch?
Les også
Fant savnet jente via GPS og Google
Les også
Ny Android-mobil denne uken?
Les også
Oppfølger til Google-mobilen?
Les også
Google-mobilen har blitt testet
Les også
Nå får Iphone smilefjes og Street View
Les også
Prøv Google-mobilen nå
Les også
Protest mot Googles gatevisning
Les også
Google støtter homobryllupp
Les også
Har du en god idé?
Les også
- Nokia må levere supermobil
Les også
Fremtiden fra Nokia
Les også
Like kostbar som Iphone
Les også
Google-mobil lanseres neste uke
Les også
Første Android-mobil i september
Les også
Video av Google-mobilen
Les også
Android-mobil klar 1. oktober
Les også
Google-mobil kan komme i mai
Mer om
annonse