Til hovedinnhold

Får du Apples nye operativsystem?

Ikke alle får det, sjekk om du er en av dem.

Apple

Mandag slapp Apple sin «Golden Master»-versjon av det kommende operativsystemet OS X Mountain Lion. Med Golden Master levert til utviklere ser Apple seg ferdig med operativsystemet. Om ingen store punkter dukker opp de kommende dagene, vil operativsystemet lanseres om kort tid.

Nå har selskapet kommet med informasjon som forteller hvordan oppgraderingsprosessen vil skje, og hvilke maskiner som vil støtte nye OS X.

Maks fem år gammel

På en egen oppgraderingsside liste Apple opp maskinene som vil bli støttet, og forteller dermed indirekte hvem de kutter ut. For å få Mountain Lion må du ha en av følgende maskiner:

  • MacBook: Sent 2008 for aluminiumsversjonen, eller tidlig 2009 eller nyere
  • MacBook Air: Sent 2008 og nyere
  • MacBook Pro: Midten av / sent 2007 og nyere
  • iMac: Midten av 2007 og nyere
  • Mac Pro: Tidlig 2008 og nyere
  • Mac mini: Tidlig 2009 og nyere
  • Xserve: Tidlig 2009

Finner du ikke maskinen din på listen, blir det rett og slett ingen Mountain Lion på deg.

Grunnen til at eldre modeller blir kuttet skal være problemer med enkelte grafikkort på 64-bits-maskiner, skriver Ars Technica. Enkelte av maskinene har 32-bits drivere til skjermkortene, og det takler ikke Mountain Lion.

Slik blir oppgraderingen

For å sjekke hvilken versjon din maskin er, klikker du på Apple-logoen øverst i venstre hjørne. Velg «About This Mac», trykk så på «More Info» og versjonsnavnet vil komme opp.

Slik finner du hvilken Mac-versjon du har.

Har du rett maskin må du også klargjøre operativsystemet. Trykk på Apple-logoen og «About This Mac» nok en gang. I det første vinduet som spretter frem står versjonsnummeret til OS X helt øverst. Har du Lion, versjon 10.7, er alt klappet og klart for lanseringen av Mountain Lion.

Men om du kjører versjon 10.6, Snow Leopard, må du sørge for at operativsystemet har de siste oppdateringene. Klikk på eplet igjen, velg «Software Update» og installer den siste oppdateringen, Snow Leopard 10.6.8.

Apple har selv sagt at det kommende operativsystemet skal lanseres en gang i juli, men ikke nøyaktig når. En rekke rykter peker ut 25. juli som en sannsynlig lanseringsdato, men dette er ikke bekreftet.

(Kilde: Apple)

annonse