Tek.no

Nyhet

Fortnite dropper Play Store

Vil ikke betale 30 prosent av inntektene til Google.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
6 Aug 2018 12:48

Fortnite er et av verdens mest populære spill, og spilles av millioner av spillere på PC, spillkonsoller og iOS-enheter. Snart kommer det også til Android, men nøyaktig i hvilken form er høyst usikkert.

Det er nemlig bekreftet at det ikke vil bli tilgjengelig via Googles appbutikk Play Store. I tillegg kan det virke som Samsung-brukere vil ha tilgang til spillet eksklusivt i opptil fire måneder før noen andre Android-brukere.

Dropper Google Play Store

Det er Epic-sjefen Tim Sweeney som bekrefter at Fortnite dropper Google Play Store som distribusjonskanal. Årsaken er todelt, ifølge Sweeney.

Omtrent alle Android-apper distribueres via Googles applikasjonsbutikk Play Store. Epic vil imidlertid droppe butikken som mellomledd, for å slippe å betale Google en andel av inntektene.
Skjermdump, Google Play Store

I et intervju med The Verge sier han at de ønsker å ha et tettere forhold med kundene sine, og det får de lettere til hvis de kutter ut Google som mellommann.

Den andre årsaken er økonomisk. Ved å kutte ut Play Store, og heller distribuere spillet selv, slipper de å betale 30 prosent av inntektene sine til Google.

Apple tar også den samme summen for å ha apper i App Store, men iOS-plattformen er såpass lukket at det ikke er mulig å komme unna App Store som distribusjonskanal. Det er ikke tilfelle for Android, hvor det går an å installere apper fra andre steder enn Play Store.

I stedet for å laste ned appen fra Play Store vil brukere i stedet kunne laste ned en installasjonsfil fra Epics hjemmesider, som deretter laster ned hele spillet.

Epic har tidligere sagt at de tjener to millioner dollar hver eneste dag på iOS-versjonen av spillet deres, noe som tilsier at de betaler Apple 600 000 dollar hver eneste dag.

Kan bli eksklusivt for Samsung-brukere

Samsung Galaxy Note 9-kjøpere vil potensielt kunne spille Fortnite på Android før noen andre.
Samsung/skjermbilde

Det går rykter om at Epic har inngått en eksklusivitetsavtale med Samsung, som vil begrense nedlastingen av Fortnite til de med et av Samsungs nyeste produkter.

Samsung slipper denne uken den nye mobilen Galaxy Note 9, og flere tegn tyder på at Fortnite vil være eksklusivt tilgjengelig for alle som kjøper den nye mobilen, eller Samsungs nye nettbrett, Galaxy Tab S4. Dette har blitt oppdaget av en rekke brukere på entusiastnettstedet XDA Developers, som har fått tilgang til en tidlig versjon av Fortnites Android-utgave.

Helt konkret har de funnet kode som nevner både Galaxy Note 9 og Galaxy Tab S4. De har også funnet tekst som referer til Samsungs appbutikk, Galaxy Store, som tyder på at Fortnite altså ikke blir tilgjengelig på Google Play Store, men på Samsungs appbutikk i stedet. Trolig tar ikke Samsung deler av inntektene slik Google gjør, eller i det minste en mindre andel, for å få denne ekslusivitetsavtalen i land.

Tidligere skrev vi at eksklusivitetsavtalen trolig vil vare i 30 dager, men nye funn av XDA Developers kan tyde på at det kan vare i opptil fire måneder.

Les også
Epic Games vil ta opp kampen med Steam og gjengen
annonse

Les også