Til hovedinnhold

Epic Games vil ta opp kampen med Steam og gjengen

Epic Games

Det er nok av digitale spillbutikker/-plattformer å velge mellom – Steam, Origin, Uplay og Battle.net er noen av dem – og nå får vi snart enda en i form av Epic Games Store. Det skriver Epic Games' sjef Tim Sweeney på selskapets nettsider.

Fortnite er populært, men er det nok til få i gang en skikkelig spillbutikk?
Niklas Plikk, Tek.no

Dette selskapet har nok tidligere vært mest kjent for spillmotoren Unreal Engine, men i disse dager er det helt klart suksessen med spillet Fortnite som har gitt Epic Games en god plassering i rampelyset.

Denne suksessen har også til dels gitt Epic Games det finansielle grunnlaget til å kunne satse på en ny butikkplattform – som de hevder skal være for alle interesserte og for alle spillmotorer.

Mer til utviklerne

Det som i første omgang trolig vil friste forskjellige spillutvilklere, er at de får sitte igjen med mer penger per salg enn de vil gjøre på Steam, som er den største og mest populære plattformen av denne typen i dag.

Epic Games vil gi mer av inntjeningen til utviklerne. Bilde: Epic Games

For mens Steam putter 30 prosent av inntektene i sin egen lomme, lover Epic Games å ikke raske med seg mer enn 12 prosent. Det gjelder også dersom utvikleren i tillegg bruker spillmotoren Unreal Engine, som normalt sett ville senket inntjeningsprosenten til 65 prosent når spillet ligger på Steam.

Så det Epic Games lokker med, er altså for utviklerne å ta en betydelig større del av kaka.

Men det er ikke bare prosenter Epic lokker med. De har også et valgfritt program der de hjelper utviklerne med å finne spillere gjennom såkalte «creators». Disse har da som oppgave å få opp interessen gjennom YouTube og andre kanaler der de når et visst publikum.

En god del vil nok mene at Epic Games kommer for sent til ballet, med tanke på hvor mye funksjonalitet og ressurser Valve har puttet inn i Steam over de femten årene det har vært i drift.

Men som Epic Games allerede har bevist ved å holde Fortnite utenfor alle de populære butikkene, er det til syvende og sist selve spillet folk kommer for å oppleve. Plattformen trenger ikke være komplisert for å være effektiv.

Om Epic Games vil lykkes med stuntet sitt, gjenstår i hvert fall å se.

Fortnite-interessert?
Guide: Ti tips for å bli bedre >>>

(Kilde: Epic Games)

annonse