Nyhet

Nå blir det enkelt å lage gode videoer på mobilen eller nettbrettet

Det skal Adobes nye app «Premiere Clip» sørge for.

I tillegg til fotografering er det også mange som benytter mobiltelefoner og nettbrett til å ta opp video med. Nå finnes det et nytt verktøy som skal gjøre det enkelt å løfte kvaliteten på mobil-hjemmevideoene dine betraktelig.

Redigeringsprogram-giganten Adobe har nemlig sluppet et nytt program kalt «Premiere Clip», som er designet spesifikt for videoredigering på små skjermer. Programmet er foreløpig kun tilgjengelig til iPhone og iPad.

Foto: Adobe

Kjapp redigering på farten

Tanken bak Premiere Clip er å gi brukeren tilgjengelige verktøy til å foreta videoredigering på farten. Programmet inneholder blant annet funksjoner for å enkelt dele opp videoen og endre rekkefølgen på klippene, samt å beskjære dem.

Det kan også bruke programmet til å legge på ulike overganger, slow motion-effekter og fargefiltre. I tillegg kan du justere lys og farger på de ulike klippene, slik at du får et helhetlig, visuelt preg på videoen..

Legg på musikkspor

På lydsiden gir Premiere Clip deg muligheten til å legge dine egne musikkspor på videoene, og også justere volumet på dette for eksempel under dialoger. Du kan også justere lydnivået på hvert enkelt klipp slik at hele videoen får et jevnt lydnivå.

Videre skal programmet gjøre det enkelt å dele mesterverkene dine med andre via sosial medier. Dersom du har lyst til å foreta ytterligere bearbeiding kan du også eksportere videoen til det vesentlig mer avanserte programmet Adobe Premiere Pro og fortsette arbeidet der.

Om du har lyst til å teste ut Adobes nye redigeringsprogram kan du laste det ned fra Apple App Store.

Nå kan du også drive med bildebehandling på Chromebook: De billige, bærbare PC-ene har fått støtte for Photoshop »

Les også
Nå får Chromebook endelig støtte for Photoshop
Les også
Adobe slipper ny versjon av Photoshop Elements
Les også
Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene
Les også
Ikke la bildene dine støve ned på PC-en
annonse