Nyhet

Adobe slipper ny versjon av Photoshop Elements

Her er de nye funksjonene i den trettende utgaven av programmet.

Er du ivrig på å ta bilder har du mest sannsynlig hørt om Photoshop i forbindelse med redigering av bildene dine. Programmet finnes i flere versjoner, og nå slipper Adobe versjon nummer tretten av den enkleste utgaven av Elements.

I den nyeste versjonen av programmet har selskapet fokusert på at redigering av bilder og film skal gå raskere. De slipper nemlig også en ny utgave av Premiere Elements for de som vil bryne seg på bilder i bevegelse.

Gjør det enklere å få gode utsnitt

En av funksjonene som har funnet veien til Adobes Photoshop Elements 13 er verktøyet «Intelligent Crop Suggestions». Dette er en funksjon som skal spare deg tid når du skal beskjære bilder, ved at funksjonen analyserer innholdet i bildet, og ut i fra det gir deg fire ulike snitt å velge mellom.

Det skal være enklere å hente elementer fra et bildet til et annet i Elements 13.Foto: Adobe

Samtidig gir valget «Photomerge Compose» deg enkelt mulighet til å ta elementer fra et bilde og kopiere disse inn i et annet foto. Skal du gjøre om på hvordan skygger og lyset faller i bildet, er både «Refine Selection Brush»- og «Match Color Tone»-funksjonene på plass.

Vil du friske opp utseende på Facebook-profilen din, har Elements 13 et eget optimaliseringsverktøy som gjør det enklere å lage bedre bakgrunner og profilbilder til det sosiale nettstedet.

I tillegg har Adobe lagt ved tre nye guider til hvordan du gjør bildene dine bedre i sort/hvitt, ved å blant annet vise deg hvordan du kan legge til farge i enkelte deler av bildet.

Sett sammen et filmklipp på 10 minutter

Foruten en ny utgave av Photoshop Elements, slipper også Adobe en forbedre versjon av Premiere. I den nye versjonen, Premiere Elements 13, skal du ifølge selskapets pressemelding kunne sette sammen en video på kun 10 minutter med effektfulle fortellinger.

Favorite Moments skal gjøre videoredigering raskere.Foto: Adobe

Ved å ta i bruk funksjonen «Favorite Moments» kan du enkelt markere deler av filmen du liker best. Når du har funnet gullkornene kan du sette disse sammen til en kortfilm som kan deles.

Vil du sprite opp resultatet ytterligere kan du ta i bruk «Video in Titles» for å legge på filmtittel på videoen. Du kan også bruke «Effects Masking» til å legge på spesialeffekter som det skulle trengs.

Er du mer nysgjerrig på hvordan de to nye versjonene av Elements kan du klikke på lenkene under for å se Adobes egne instruksjonsvideoer:

Adobe er ikke alene om å lage bildebehandlingsprogrammer:
Her er 5 gode gratisalternativer »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå blir det enkelt å lage gode videoer på mobilen eller nettbrettet
Les også
Nå får Chromebook endelig støtte for Photoshop
Les også
Dette ekstrautstyret bør du ha når du filmer
Les også
Julekalender 2013 – Luke 5
Les også
Adobe Elements 12 viser veien
annonse