Tek.no

Nyhet

Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene

Det er ikke mye som skal til.

COOPH/YouTube
28 Aug 2014 05:30

For fotoentusiatser finnes det heldigvis massevis av ressurser på Internett man kan grave opp for å forbedre ferdighetene sine. Nå har det dukket opp en ny video med enkle tips og triks for den store gruppen av fotografer som nøyer seg med å bruke mobiltelefonen til å ta bilder med. Videoen kommer fra fotonettstedet COOPH.

Klippet, som er lastet opp på YouTube, inneholder syv triks demonstrert av den profesjonelle fotografen Lorentz Holder og krever fint lite ekstrautstyr for å teste ut.

«Panodash» og vann-objektiv

Holder starter med å vise et par morsomme måter å utnytte panoramafunksjonen på. Det første tipset innebærer å ta et panoramabildet ved å bevege mobiltelefonen sakte sidelengs mens en kompis eller venninne løper rundt fotografen for å plassere seg selv på ulike steder i bildet.

På denne måten vil personen dukke opp flere steder på samme bilde når panoramabildet settes sammen. Trikset her er å vente til man er ute av bildeutsnittet med å forflytte seg. Denne teknikken kalles «panodash».

Alternativt kan man føreta en såkalt «pano-drive-by», som går ut på å simpelthen starte opp panoramafunksjonen mens du sitter i bilen, da vel å merke som passasjér. Et annet tips innebærer å lage et meget primitivt makro-objektiv ved å dryppe en ørliten vanndråpe på linsen, noe som etter videoen å dømme fungerer sånn halvveis. Se hele klippet under.

Du kan også ta tøffe produktbilder med mobilen: Slik gjør du det »

Les også
Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder
Les også
Nå blir det enkelt å lage gode videoer på mobilen eller nettbrettet
Les også
Bak kulissene på en profesjonell photoshoot
Les også
BBC bruker «spionkameraer» til å ta fantastiske naturbilder
Les også
Gi bildene dine ekstra krydder med disse enkle fototriksene
Les også
Lær fotoferdigheter med erfaren National Geographic-fotograf
Les også
Erfaren videofotograf deler sine beste triks
annonse

Les også