Nyhet

Nå får Chromebook endelig støtte for Photoshop

De billige Google-laptop-ene kan omsider brukes til avansert bildebehandling.

De rimelige bærbare PC-ene kjent som Chromebook, som kjører Googles operativsystem Chrome OS, har allerede slått meget godt an i USA og har nå også for alvor begynt å gjøre sitt inntog på det norske markedet.

Maskinene er i all hovedsak bygget for å bli brukt med Internett-baserte tjenester, og har i stor grad manglet kompatibilitet med andre typer verktøy. Det har igjen gitt PC-ene begrenset nytterverdi for eksempel for fotografer og bildebehandlere.

Får Photoshop-støtte via strømming

Nå melder Google på Chrome-bloggen sin at Adobe skal gjøre det kjente og kjære bildebehandlingsprogrammet Photoshop tilgjengelig på Chromebook.

Nærmere bestemt er det en egen strømmeversjon av programmet som blir tilgjengelig, via Adobes skytjeneste Creative Cloud. Programmet vil altså ikke bli installert lokalt, men strømmes direkte fra skyen, akkurat som de nye versjonene av Photoshop for Mac og Windows også gjør.

Google skriver at det nye tilbudet først vil bli tilgjengelig i USA, noe som altså indikerer at det planlegges en bredere lansering etter hvert. Når vi eventuelt får se det her på berget er altså ennå dessverre uvisst.

Nesten identisk

Adobe kan på sin hjemmeside opplyse om at strømmeversjonen av Photoshop vil bli mer eller mindre identisk med den vanlige versjonen av programmet, med noen unntak.

Denne første utgaven vil nemlig ikke få grafikkprosessor-støtte, noe som gjør at et antall Photoshop-funksjoner ikke vil fungere. Det ser imidlertid ut til at støtte for grafikkprosessor vil komme senere.

Strømmeversjonen for Chromebook vil ellers bli fullt integrert i Googles egen nettskytjeneste Google Drive. Det innebærer blant annet at du kan lagre Photoshop-arbeidet ditt direkte i Google Drive, uten at du trenger å først laste ned filene for deretter å laste dem opp igjen i skyen.

Adobe har nå sluppet ny versjon av Photoshop Elements: Her er de nye funksjonene »

(Via Ars Technica)

Les også
Nå blir det enkelt å lage gode videoer på mobilen eller nettbrettet
Les også
Adobe slipper ny versjon av Photoshop Elements
Les også
Da faren mistet datteren fikk han Photoshop-hjelp på nettet
annonse