Til hovedinnhold

– Firefox har ingen plass på Apple-enheter

Mozilla-sjefen er svært skeptisk til Apples "uvennlige linje" mot produsenter av tredjeparts nettlesere.

Alle som lager nettlesere til Apples iPhone og iPad er nødt til å bruke den samme Webkit-rendringsmotoren som brukes i Apples egen Safari-nettleser. Det har fått Mozilla-sjef Jay Sullivan til å se rødt, skriver Cnet.com.

På SXSW Interactive-konferansen i Texas denne helgen langet Sullivan ut mot Apple. Selv om konkurrenter som norske Opera og Google Chrome har kommet til iOS, har ikke Mozilla noen planer om å lansere en iOS-versjon av sin nettleser. Det skal riktignok sies at Google Chrome allerede bruker WebKit som standard rendringsmotor i sine nettlesere, mens Opera nettopp har valgt å gå over til denne plattformen. Mozilla har tradisjonelt laget sin egen motor.

– Brukerne får svi

Sullivan sier til Cnet.com at siden de ikke får bruke sin egen rendringsmotor, som Mozilla mener er mer avansert enn WebKit, vil de ikke være i stand til å lage den nettleseren de selv ønsker til Apple-plattformen. Apples lukkede miljø er noe brukerne får svi for, mener Sullivan.

– Mozillas Firefox-nettleser vil ikke ha noen plass på Apple-enheter så lenge Apple fortsetter med sin uvennlige linje mot tredjeparts utviklere, sa Sullivan.

Mozilla har tidligere ikke avvist iOS helt. I fjor viste selskapet nemlig en prototyp på en nettleser for iPad med kodenavn Junior. Dette var imidlertid et eksperimentelt produkt med et helt annet brukergrensesnitt enn den vanlige Firefox-nettleseren. Dette produktet har imidlertid ikke sett dagens lys ennå.

Les også: Apple anklages for monopol

(Kilde: Cnet.com)

annonse