Til hovedinnhold

Gir bort mobiler for å få fart på Firefox OS

Mozilla vil ha flere apper til det nye mobiloperativsystemet.

Mozilla

Mozilla lokker nå utviklere med en gratis smartmobil for å få fart på utviklingen av apper til Firefox OS, i et program de kaller "Phones for Apps for Firefox OS".

Keon er den enkleste modellen fra den spanske mobilprodusenten Geeksphone.

Firefox OS ble lansert under Mobile World Congress i Barcelona i februar, og operativsystemet baserer seg på at alle apper utvikles i HTML5. Men i motsetning til vanlige web-apper vil appene ha tilgang til for eksempel kamera og andre funksjoner på telefonen.

Telenor er blant Mozillas lanseringspartnere, og vil begynne å selge rimelige Firefox OS-mobiler i enkelte land i sørøst-Europa og i Asia.

Slik får du en utviklertelefon

Telefonene som nå vil bli delt ut til utviklere er en Geeksphone Keon, en forholds enkel telefon med 1 GHz Snapdragon S1-systembrikke og 3,5-tommers skjerm. Utviklere som har lyst på en slik telefon til å teste appene sine på, må sende inn en søknad til Mozilla, og fortelle litt om hva slags app de ønsker å utvikle. Mozilla vil ta imot søknader ut mai, eller til de har gått tom for telefoner.

Mozilla lanserte for øvrig i begynnelsen av mai versjon 3.0 av Firefox OS-emulatoren, som gjør det mulig å teste ut apper også uten å ha tilgang til en fysisk telefon.

Les også: Telenor med Firefox-mobiler

(Kilde: Mozilla)

annonse