Til hovedinnhold

Ny teknologi i Nokia-mobil

Nokia lanserer i dag Nokia 6216 classic, som er selskapets tredje fullt integrerte Near Field Communication-terminal.
Nokia 6216 classic er den første Nokia-telefonen med sim-basert NFC-teknologi, noe som gjør det mulig for operatørene å bygge inn blant annet betalingsløsninger på selve sim-kortet ditt, slik at du i framtiden kanskje bare trenger å vifte med mobilen foran trikkesjåføren for å betale billetten din. Du kan lese mer om NFC i faktaboksen til høyre, og se videoen i denne saken.
I fjor på denne tiden etablerte DnB Nor og Telenor sammen et selskap som skulle utvikle nettopp tjenester rundt denne teknologien, og startet et pilotprosjekt med blant annet en kaffebar i Oslo-området. Nå skal det altså bli enda enklere å ta i bruk teknologien, ved at operatørene kan utvikle tjenester rett på sim-kortet.
Du kan også bruke NFC til å overføre og dele bilder, lydfiler, kontaktdata og sikker betaling. Sistnevnte fungerer ved at kredittkortinformasjonen din blir lagret på sim-kortet, og ved å føre terminalen foran en kontaktfri terminal kan rask betaling og enkle billett-tjenester gjennomføres.
Ut over NFC-teknologien er Nokia 6216 classic utstyrt med kamera med to megapiksler, stereo FM-radio og musikkspiller, 3G-oppkobling og plass for microSD-kort, som kan utvides opp til åtte GB.
Dessverre er ikke NFC tatt i bruk i noen stor grad her hjemme, men teknologien har tidligere blitt spådd en større utbredelse i løpet av 2010. Kanskje er denne type billettsystem noe å se på for Oslo Sporveier, som foreløpig ikke har klart å få på plass sitt Flexus-system nå fire år på overtid.
- Nokia 6216 classic vil være blant de første kommersielle enhetene på markedet som overholder operatørenes krav til bruk av sim-kort for sikre transaksjoner med Near Field Communications. Med Nokia 6216 classic i lommen og billettapplikasjoner på SIM-kortet kan du erstatte en rekke av kortene du bærer med deg i lommeboken i dag, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia.

Mer om
annonse