Til hovedinnhold

NFC gjør det vanskelige enkelt

Forskere ved Sony Ericsson jobber hver dag for å gjøre det enklere å bruke mobiltelefonen. Nå ser de på hvilke muligheter NFC-teknologien gir. NFC er en forkortelse for Near Field Communication. I videoen nedenfor kan du se noen av mulighetene teknologien åpner for.
I det første eksempelet viser Sony Ericssons mann hvordan du kan laste et visittkort inn i mobiltelefonen bare ved hjelp av berøring. Siden demonstrerer han hvor enkelt samme teknologi kan brukes for å endre profilen i telefonen. Men det er bare en av et utall muligheter NFC gir.
Bytter instillinger
Bruker du telefonen som adgangskort på en arbeidsplass kan du rett og slett bare la telefonen berøre et felt ved inngangsdøern når du kommer på jobb. Ikke bare blir det registrert at du er kommet, men telefonen laster også inn informasjon du trenger på jobb, som selskapets globale adressebok, lenker, filer eller hva det måtte være. Når du går fra jobb registrerer du deg ut, og mobiltelefonen er igjen privat.
Teknologien kan også brukes for å åpne nettsider, overføre data mellom to mobiltelefoner, starte nedlasting av en fil eller overføre data mellom mobiltelefoner.
NFC
For at systemet skal virke må telefonen ha en NFC-sensor. Når denne kommer nær en annen NFC-brikke vil den lese informasjonen i den andre brikken og sørge for at mobiltelefonen utfører ulike oppgaver. Slike NFC-brikker kan bakes inn i kinoplakater, bilettsystemer, musikk-kataloger, restaurantmenyer, biler, dørlåser, klær eller hva det måtte være.
Nå er det ikke NFC-radioen som overfører innhold til mobiltelefonen. Det skjer som før ved hjelp av blåtann, WLAN eller mobilnettet. Men NFC hjelper deg å sette opp mobiltelefonen.
Tenk deg for eksempel at du har en låt på mobiltelefonen som du ønsker å dele med en kompis. Ved å plassere de to mobilene mot hverandre i et par sekunder settes overføringen automatisk opp. Det betyr at Bluetooth eller WLAN slår seg på, at de to enhetene godtar hverandre, og at overføringen starter – helt automagisk!
Her viser vi deg hvordan Sony Ericsson demonstrerte dette for oss ved sitt forskningssenter i Lund.
[wip4: video=301 width=468 align=left]

Mer om
annonse