Til hovedinnhold

Ny Classic fra Nokia

Near Field Communication (NFC) er et relativt nytt bekjentskap for oss her til lands, men allerede finnes det en rekke tjenester rundt omkring i verden hvor man kan benytte telefonen som fysisk betalingsmiddel.

Betal billetter
Allerede er t-banene i Paris, Strasbourg og Grenoble i gang med prøveprosjekter for enkel mobilbetaling av offentlig kommunikasjon. NFC-teknologien kan imidlertid brukes til langt mer, og kan fungere som hotellromnøkkel, og er du Manchester City-fan kan du kjøpe billetter til Maine Road via din mobil.

Nå satser Nokia hardt på NFC-markedet, samtidig som de fortsetter på sin vellykkede Classic-serie. 6212 har alt du trenger fra en mobil i 2008, samtidig som man har integrert NFC.

- NFC-telefoner, slik som Nokia 6212, kommer til å forandre måten mobilbrukere forholder seg til andre digitale produkter og tjenester. Man kan utveksle visittkort og kalendernotater bare ved å holde mobilene inntil hverandre, og alt er mye enklere enn vi har opplevd tidligere, sier Erich Hugo, Business Development Manager i Nokia Scandinavia.

Ikke klart i Norge
Teknofil tok både NSB og Oslo Sporveier litt på sengen når det gjaldt den nye mobilteknologien, men begge ser på det som meget interessant.

- Det hadde jo selvsagt vært en drøm for oss. Hvis vi på denne måten kunne avlaste billettkøer så er det ingen som hadde vært mer fornøyd. Vi har foreløpig ikke startet utbygging av støtte for NFC, men vi skal definitivt se nærmere på det nå som vi kjenner til teknologien, sier presseansvarlig Preben Colstrup i NSB.

Nokia 6212 Classic har også 3G-støtte og et 2 megapiksler kamera. Den lanseres rett over sommeren og kommer til å koste circa 2000,-

Mer om
annonse