Til hovedinnhold

Dette spør vi mest om på YouTube

Nordmenn er mest opptatt av slim.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

En ny undersøkelse fra Pew Research Center viser at 51 prosent av alle amerikanske YouTube-brukere tyr til videotjenesten når de lurer på hvordan noe gjøres.

Om man justerer for personer som ikke bruker YouTube i det hele tatt viser undersøkelsen at til sammen 35 prosent av alle voksne amerikanere lærer nye ting ved å få det forklart på video.

Dette søker vi etter

Om vi skriver inn «hvordan» i søkefeltet på YouTube får vi opp en liste over hvilke problemstillinger andre søker mest etter på norsk. Og nordmenn – som av en eller annen grunn søker på norsk på YouTube – lurer blant annet fælt på hvordan de lager slim og hvordan de skal finne kjærligheten (kan de to ha noe med hverandre å gjøre, tro?).

Dette søker vi mest etter svar på på norsk og engelsk.

Vi regner imidlertid med at de fleste som bruker YouTube søker svar på engelsk, og mens vi her hjemme er mest opptatt av slim lurer mange verdensborgere på hvordan de skal låse opp innhold i Fortnite, som er et av de mest populære spillene for både barn og ungdom for tiden.

Så i hovedsak slim og Fortnite, altså. Men, både å overkomme programmeringsspråket Basic, lære seg kunsten å tegne og hvordan knyte slips er heldigvis også med på listen.

1 av 5 bruker YouTube som tidsfordriv

Selvsagt er ikke folk på YouTube kun for å lære seg nye ting, og i undersøkelsen sier 28 prosent at de først og fremst er på nettstedet for å fordrive tid.

Interessant nok går nesten 1 av 5 til YouTube for å sjekke anmeldelser av nye produkter og få kjøpetips, mens omtrent like mange oppgir at de oppdaterer seg på siste nytt fra nettstedet.

Særlig sistnevnte tipper vi er ganske annerledes i Norge, hvor nyhetsformidlere ikke satser like hardt på tilstedeværelsen på YouTube.

Kanskje vil du ikke vite det, men:
Nå kan du sjekke hvor mange timer du har sett på Youtube »

(Kilde: The Verge)

annonse