Til hovedinnhold

Facebook-appen vi gjerne skulle hatt i Norge

Kritikerrost Paper-app er bare et eksperiment, sier Facebook.

Shutterstock 157504109 / montasje

Forrige uke lanserte Facebook en ny mobilapp, Facebook Paper, som i løpet av kort tid mottok veldig god kritikk hos internasjonale nettsteder. Appen ligner på magasinappen Flipboard, og kombinerer lokale og internasjonale nyheter med oppdateringer fra din egen Facebook-feed.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig i USA og bare for iPhone.

Ifølge Pocket-lint.com har Facebook ingen planer om å lansere Facebook Paper internasjonalt. Det vil heller ikke komme en versjon for Android eller for iPad med det første, skriver nettstedet.

Testprosjekt

Facebook Paper er først og fremst et prosjekt for å teste ut nye måter å presentere informasjon fra Facebook på.

– Vi er et lite team og er spente på å se hvordan folk bruker dette, og hvilke tilbakemeldinger de har, sier en Facebook-talsperson til Pocket-lint.

Talspersonen sier tilbakemeldingene vil være viktige før de eventuelt velger å utvide prosjektet. Det er kun 15 personer som har vært involvert i Facebook Paper, som er det første produktet som kommer fra Facebook Creative Labs.

Facebook Creative Labs vil i tiden fremover også lage andre nye apper som lar brukerne samhandle og dele innhold på ulike måter.

Pen design

Vi har installert Facebook Paper på en iPhone, ved hjelp av en amerikansk iTunes-konto.

Appen er svært ryddig og oversiktlig. Etter å ha valgt hva slags kategorier nyheter du er interessert i, og koblet appen opp mot Facebook-kontoen din, får du opp hovedskjermbildet. Øverste del av skjermen viser en nyhetskarusell, og nederst på skjermen kan du sveipe sidelengs for å vise oppdateringer fra nyhetskildene dine, samt fra Facebook-feeden. Oppdateringene vises som «kort» som du kan sveipe opp for å gjøre dem så store at de dekker hele skjermen, og ned når du har lest dem. Åpner du en nyhetssak vises først bare tittel og ingress. Så kan du sveipe opp en gang til for å vise artikkelen i sin helhet i nettleseren som er innebygget i Facebook Paper. Når du er ferdig å lese, sveiper du ned for å lukke artikkelen.

Du kan selvfølgelig også legge ut statusoppdateringer, navigere deg inn på profilsidene til Facebook-vennene dine, like, kommentere, dele – og stort sett det meste du kan gjøre i den vanlige Facebook-appen. Men det er ryddigere og enklere, og vi liker godt måten man kombinerer Facebook med det som ser ut til å være en av de mest brukervennlige nyhetsleserne. Skulle vi savne noe, måtte det være mulighet til å legge til egne nyhetsfeeder i tillegg til de som Facebook har valgt ut for deg.

Facebook fyller denne uke ti år:
Her viser han frem nettsiden som endret en hel verden »

(Kilde: Pocket-lint.com)

annonse