Nyhet

Netflix vil ikke få offline-avspilling

Kommer trolig aldri til å skje, sier en av Netflix-toppene.

Netflix gjorde det stort på årets CES-messe i Las Vegas, og TV-giganter som Samsung, LG og Sony var særs opptatt av å få frem at de samarbeidet tett med selskapet. På rekordtid har de nemlig etablert seg som en solid innholdsleverandør, og i år skal de satse hardt på 4K-innhold – en satsning TV-produsentene skriker etter å få være med på.

Tjenesten lar deg se mange filmer og TV-serier fra både PC-en, TV-en, mobilen og nettbrettet, men uansett hva du ser på er i du i dag avhengig av nettilkobling.

Om du har ønsket deg en egen offline-modus i Netflix-appen har vi nå dårlig nytt. Selskapet har nemlig gått ut og mer eller mindre bekreftet at det etter all sannsynlighet aldri kommer til å bli en slik løsning.

Veldig usannsynlig

Det er Netflix' kommunikasjonssjef Joris Evers som kommer med den dystre meldingen til teknologinettstedet Pocket Lint. Da vi snakket med ham i høst var han veldig lunken til hele problemstillingen, og mente at nettilgangen uansett hvor man befant seg i verden etterhvert ville bli såpass god at man ikke trengte en egen offline-modus.

– Nett på både fly og tog kommer til å bli bra nok etter hvert. Det er allerede på vei til å bli godt utbygd på fly, og for vår del er nøkkelen til fornøyde kunder enkelhet i bruk. Med en offline-modus blir det mer komplisert; du må velge hva du har tenkt å se, laste det ned, og så ta det med deg rundt omkring, sa Evers til Hardware.no den gangen.

Overfor Pocket Lint slår han nå den siste spikeren i kista for en egen frakoblet løsning:

— Det er veldig usannsynlig. Jeg tenkte å si nei nå, kategorisk nei, men la meg være grei og bare si at det er veldig usannsynlig, uttalte Evers til Pocket Lint.

Må ha full kontroll

Årsaken skal være at Netflix opplever frakoblet modus som litt mer tungvint enn en strømmingstjeneste, i tillegg til at lisensieringen ville gjort det hele veldig komplisert.

Tilbake i april annonserte selskapet at de ville bytte ut Silverlight-teknologien som tjenesten er basert på, med HTML5. I den kommende HTML5-spesifikasjonen ligger det blant annet en meget omstridt rettighetsløsning, men selskaper som Netflix er helt avhengig av å ha full kontroll på videoinnholdet som strømmes for at det ikke skal kunne snappes opp og lagres av mottakeren.

En slik rettighetskontroll er som oftest påkrevd fra rettighetshaverne, og noe av problemet med en egen offline-modus er at dagens rettighetsavtaler ikke nødvendigvis favner slik bruk.

Selv om du ikke får se uten nettkobling, satser Netflix hardt på film med 4K-oppløsning:
Slik skal de bli kongen av 4K-innhold i år »

(Kilde: Pocket Lint)

Les også
Slik fungerer 4K-Netflix på TV-en
Les også
Facebook-appen vi gjerne skulle hatt i Norge
annonse