Til hovedinnhold

Nye Firefox lar deg dele direkte fra nettleseren

Den 23. versjonen kommer med flere spennende oppdateringer.

Mozilla

Firefox 22 kom ut 25. juni, men allerede nå har den nyeste versjonen av nettleseren, Firefox 23, blitt lansert for alle og enhver. Blant nyhetene finner vi en innebygd delefunksjon for sosiale medier og innholdsblokkering, samt en ny logo.

Skrivebordsutgaven får såkalt blandet innholdsblokkering. Denne funksjonen kan blokkere visse sideelementer som leveres via vanlig HTTP på både sikre og usikre nettsider. Hensikten er å begrense omfanget til skadelig programvare som har sneket seg inn på nettsider via uvennlige tredjeparter.

Sosiale Firefox

En annen funksjon som Mozilla selv framhever, er muligheten til å dele nettsider direkte via nettleseren. En deleknapp oppe til høyre lar deg enkelt dele siden du befinner deg på til Facebook og andre sosiale medier.

Et sidepanel lar deg også se personlig informasjon på sosiale medier, mens verktøylinjen lar deg følge med på varsler. Det er i tillegg mulig å chatte med venner uten å forlate nettsiden du besøker.

På mobilfronten

Mobilutgaven av Firefox 23 byr også på enkelte nyheter. Du kan blant annet tilføye RSS-strømmer til RSS-behandleren rett fra nettleseren, og du kan endre søkemotortilbyderen etter eget ønske.

Et annet ferskt element er en såkalt «Awesome Screen». Dette er en mer personlig ny-fane-side, som blant annet fullfører nettadresser automatisk for deg.

Last ned Firefox 23 fra Mozilla.org. Neste Firefox, nummer 24, skal etter planen slippes 17. september.

Utålmodig? Sjekk ut enda ferskere utgaver:
Allerede nå kan du prøve fremtidens Firefox »

Utviklingen av Firefox-logoen.Foto: Mozilla

(Kilder: The Mozilla Blog via Pocket-lint)

annonse