Til hovedinnhold

Hva lanserer Microsoft på mandag?

Ingen vet hvorfor det er invitert til pressekonferanse, men ryktene svirrer.

Microsoft

Mandag 18. juni har Microsoft invitert pressen til en konferanse på et foreløpig hemmelig sted i Hollywood. Ingen vet helt konkret hva selskapet planlegger å kunngjøre, men de legger vekt på at det er snakk om en «stor nyhet».

Ifølge kilder The Wrap har vært i snakk med, skal Microsoft annonsere en «iPad-morder» på arrangementet, altså et helt nytt, egenprodusert nettbrett.

Flere rykter

Et forbrukerorientert nettbrett vil sende Microsoft av sted til et nytt hardware-beite og plassere dem i direkte konkurranse med rivalen Apple og deres populære iPad.

Microsoft har selvsagt ikke kommentert saken, og flere andre rykter hevder at det nye nettbrettet vil kjøre på Windows RT. Det er en versjon av det kommende operativsystemet Windows 8 som benytter seg av en ARM-prosessor, i likhet med mange eksisterende smarttelefoner og nettbrett på markedet.

Andre rykter sier at nettbrettet eventuelt vil kjøre på x86-versjonen av Windows, eller få ulike modeller som kjører på begge versjonene eller separate utgaver.

På tvers av plattformer

Microsoft-sjef Steve Ballmer har ved tidligere anledninger vist frem flere nettbretteksperimenter og snakket om ARM-teknologi. Det er i tillegg flere nettbrett fra tredjeparter som Samsung og Hewlett-Packard på vei med Windows 8, som er et operativsystem designet for å virke på tvers av plattformene PC, smarttelefon og nettbrett.

Hvis ryktene viser seg å være sanne, er altså Microsoft på vei med et nettbrett som de produserer selv, i likhet med det mest suksessfulle Microsoft-produktet det siste tiåret – Xbox-en.

Vil et eventuelt Microsoft-nettbrett slå iPad-en? Hva skal i så fall til? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: AllThingsD, Mashable, The Wrap)

annonse