Nyhet

– Windows 8-nettbrett kommer i november

En tidlig julegave til nysgjerrige iOS- og Android-brukere?

De første nettbrettene med Windows 8 forventes å komme i november, ifølge det amerikanske nettstedet Cnet.

Spennende høst

Høstlanseringen vil bli et stort øyeblikk for Microsoft. Windows 8 er forventet å komme i oktober, og mange har lurt på hva som egentlig blir å finne i butikken av Windows-baserte nettbrett og enheter. Nå har de første ryktene om Intel-baserte enheter dukket opp, som vil benytte seg av x86-plattformen, i stedet for ARM-plattformen vi finner i Android- og iOS-nettbrett.

ARM-plattformen er kjent for å være svært strømsnill og har vært den foretrukne plattformen for mobilindustrien så langt, men x86 har også en rekke fordeler.

Ifølge kildene til Cnet vil det ikke bare dreie seg om nettbrett, men også såkalte hybridmaskiner.

– Mer enn halvparten av de tolv antatte modellene vil være hybrider, altså enheter som kan kombinerer aspekter til tradisjonelle maskiner med tastatur, og berøringsfølsomme nettbrett, skriver Cnet.

Ny prosessor

De kommende modellene vil benytte seg av Intels x86-prosessor Clover Trail – en tokjernet Atom i 32 nanometer-størrelsen.

I motsetning til ARM-versjonen av Windows 8 vil x86 være bakoverkompatibelt med eldre programvare, og man vil ikke være låst til Metro-grensesnittet. Det er uten tvil en fordel for bedrifter, hvor et plattformbytte fort kan bli veldig dyrt.

Flere hybridmaskiner med Windows 8 som benytter seg av den kraftigere Ivy Bridge-prosessoren er også forventet å komme, men dette var ikke noe kilden kunne gi noen dato på.

I tillegg til de første Atom-baserte nettbrettene er det forventet å komme en drøss av andre enheter med Windows 8 installert. Mange venter i spenneing på ARM-nettbrett med Windows 8 installert, med kretser fra selskap som Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments. Flere hybridmaskiner utstyrt med de kraftige Ivy Bridge-prosessorene er forventet å komme. I tillegg er Intel allerede i gang med neste generasjon Atom-prosessor, kalt «Bay Trail», som skal by på enda bedre ytelse enn Clover Trail.

Les også: Windows 8 får bare én nettleser

(Kilder: Cnet)

Les også
Microsoft slipper helt nye nettbrett
Les også
Hva lanserer Microsoft på mandag?
Les også
Microsoft lager 80-tommers nettbrett
Les også
– Windows 8 til nettbrett får bare én nettleser
Les også
Slik blir Windows 8-nettbrettet
Les også
Se hvor lekre Windows 8-appene blir
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
annonse