– Samsung Galaxy S9 har den beste mobilskjermen noensinne

Men iPhone X ligger rett bak, ifølge DisplayMate.

Det er ingen hemmelighet at Samsungs mobiler generelt skårer godt på skjermfronten. Nå har nettstedet DisplayMate, som spesialiserer seg på grundige skjermtester, gått løs på S9, og ei heller denne gangen er resultatet direkte sjokkerende.

I sin konklusjon bemerker DisplayMate at Galaxy S9-skjermen skilter med en rekke nye rekorder når det gjelder ytelse, og samlet sett anser nettstedet skjermen for å være den aller beste på markedet.

Dette var for øvrig den samme karakteristikken iPhone X-skjermen fikk av DisplayMate for en liten stund siden, som en følge av at Apple med denne modellen endelig tok steget over til OLED. Likevel har tronen altså blitt overtatt av Samsungs nye toppmodell med ganske knapp margin.

Best på lysstyrke og farger

Områdene hvor S9-skjermen utmerker seg er blant annet lysstyrke. Når den automatiske lysstyrke-funksjonen er aktivert på mobilen oppnår skjermen ifølge DisplayMate en lysstyrke på opptil 1130 nits når lyset fra omgivelsene er sterkt, som skal være det høyeste som hittil er målt.

Med automatikken slått av skal maksimal lysstyrke ligge på opptil 544 nits, som også er er av de høyeste nivåene hittil målt.

S9 briljerer også når det gjelder farger. Mobilen opererer med 141 prosent av sRGB-fargerommet og 113 prosent av DCI-P3-fargerommet, som igjen skal være de høyeste tallene i mobilverdenen hittil – kun matchet av forgjengeren S8. Blant annet takket være disse tallene skal S9 har den mest presise fargegjengivelsen de noensinne har registrert på en mobil.

Ellers målte DisplayMate en refleksjonsprosent på 4,4 på S9-skjermen, som også er det aller beste resultatet på en mobil så langt. Kombinert med den høye lysstyrken konkluderer nettstedet med at S9 skilter med et av de høyeste kontrastforholdene i lyse omgivelser.

Alle detaljene finner du hos DisplayMate. Galaxy S9 skal lanseres denne måneden og vil naturligvis bli testet her på Tek.no.

Her er vår sniktitt på Galaxy S9: Samsungs nye toppmodell er en evolusjon mer enn en revolusjon »

Les også
Samsung Galaxy S9-eiere opplever «døde punkter» på skjermen
Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
Les også
Samsungs nye toppmodell er en evolusjon mer enn en revolusjon
Les også
– Dette er den beste mobilskjermen noensinne
annonse