Til hovedinnhold

– Dette er den beste mobilskjermen noensinne

Skjermekspertene hos DisplayMate har talt, og dommen er nok ikke overraskende.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsung sine mobilskjermer har alltid fått gode skussmål blant ekspertene, og i fjor ble Note 7-skjermen kåret til den beste i verden av ekspertene hos DisplayMate, selv om mobilen som kjent hadde en del andre problemer. Nå har nettstedet gått løs på skjermen til den ferske Galaxy Note 8.

Ikke overraskende er resultatet svært positivt også denne gangen. DisplayMate konkluderer med at Note 8 har den aller beste mobilskjermen på markedet, og gir skjermen den høyeste karakteren de noensinne har delt ut, nemlig Excellent A+.

Blant høydepunktene som nettstedet trekker frem etter sin grundige skjermtest er at Note 8 leverer en maksimal styrke på 1240 nits i automatisk modus i lyssterke omgivelser. Dette er hele 22 prosent høyere enn på Galaxy S8 og det høyeste tallet nettstedet noensinne har målt på en mobil.

Lav refleksjon og veldig gode farger

Galaxy Note 8.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Når lysstyrken justeres manuelt kan den settes helt opp til 728 nits, som DisplayMate også mener er svært imponerende. Note 7 klarte til sammenligning 639 nits når man benytter den manuelle lysstyrke-innstillingen.

Ellers opererer Note 8-skjermen med en refleksjonsprosent på 4,6 prosent, som er svært nær det laveste nivået nettstedet noensinne har målt og det samme tallet man fant på Note 7-skjermen. Kombinasjonen av den høye lysstyrken og lave refleksjonsprosenten gir Note 8-skjermen den beste kontrasten i lyse omgivelser av alle mobiler DisplayMate har testet.

Note 8 utmerker seg også når det gjelder farger. Brettmobilen opererer med 141 prosent av sRGB-fargerommet og 112 prosent av DCI-P3-fargerommet, som igjen skal være de høyeste tallene i mobilverdenen hittil.

DisplayMate merket seg også at Note 8-skjermen med sine 6,3 tommer har en skjerm som er 14 prosent større enn på Note 7 uten at størrelsen på selve telefonen har blitt økt. Siden oppløsningen er skrudd opp til 2960 x 1440 piksler er pikseltettheten likevel høyere på Note 8, med 521 piksler per tomme, mot 515 på Note 7.

Alle de tekniske detaljene finner du hos DisplayMate.

Her er vår sniktitt på Galaxy Note 8 »

annonse