Nyhet

Windows 8 får to ansikter

Kommer med to brukergrensesnitt: Metro og vanlig.

Windows 8 vil komme med to ulike brukergrensesnitt, og lar brukere selv velge hvilket man vil bruke.

Skal leve sammen i harmoni

Helt siden den første informasjonen om Windows 8 dukket opp, presenterte Microsoft det nye brukergrensesnittet Metro, basert på deres mobile operativsystem Windows Phone 7. Mange var redde for at dette ville være den eneste måten å styre Windows 8 på, da det ser ut som et brukergrensesnitt som er bedre egnet for nettbrett enn stasjonære PC-er.

Nå forklarer Microsoft at Windows 8 vil komme med to brukergrensesnitt. Det ene vil være mye nærmere det vi kjenner i dag, men med et par ekstra forbedringer og endringer. Det andre vil være Metro-grensesnittet som vi allerede har sett bilder og demonstrasjoner av.

Informasjonen kommer fra Microsofts Steven Sinofsky, som har skrevet på selskapets egen bloggside. Han sier at det er viktig for Microsoft at begge brukergrensesnittene kan leve harmonisk ved siden av hverandre, uten at det ene skal få mer oppmerksomhet enn det andre.

Vil ikke gi opp det klassiske utseendet

Microsoft tror at over tid vil Metro-grensesnittet være bedre egnet til visse ting, selv om Sinofsky ikke utbroderer dette punktet. Han poengterer imidlertid at de ikke har planer om å gå helt vekk fra det klassiske brukergrensesnittet vi er kjent med i dag, da det «tilbyr presis kontroll».

Vi tipper Windows 8s Metro-grensesnitt vil fungere som et bindeledd mellom kommende stasjonære PC-er og framtidige nettbrett, for å gi alle Microsofts produkter en mer helhetlig følelse. Sinofsky skryter i tillegg stort av hvor vakkert og raskt Metro-grensesnittet er, og hvor mange ulike applikasjoner som allerede er tilgjengelig.

Windows 8 har fortsatt ikke fått noen bekreftet lanseringsdato. Microsofts toppsjef Steve Ballmer sa i mai at operativsystemet ville komme til forbrukere i 2012, men selskapet har senere rettet uttalelsen til «høsten 2012».

(Kilder: The Inquirer, Microsofts blog)

Les også
Nå er den Windows 8-logoen offisiell
Les også
Slik blir startmenyen i Windows 8
Les også
Windows 8 gir deg en snillere dødsbeskjed
Les også
Media roser Windows 8
Les også
Windows 8 skal starte ekstra raskt
Les også
Windows 8 får App Store
Les også
Slik blir Windows 8
Les også
– Windows 8 blir mindre plaget av barnesykdommer
Les også
Windows 8 kan få innebygd antivirus
Les også
Slik blir Windows 8
annonse