Nyhet

Windows 8 skal starte ekstra raskt

I tillegg skal nødvendige omstarter være redusert.

Langs veien mot et bedre operativsystem har Microsoft nå kunngjort at oppstartstiden for Windows 8 skal ned. Mange ting ble gjort for at Windows 7 skulle starte raskt, og disse blir naturlig nok videreført. I tillegg ble utviklerne nødt til å finne på noe lurt.

Løsningen ble en mellomting mellom en normal oppstart og en oppstart fra dvalemodus. Det som skjer i Windows 8 når du skrur av er at systemet stenger ned det aller meste, men selve kjernen blir satt i dvale. Dette krever mindre av maskinen, ettersom en full dvalesesesjon krever en god del lagringskapasitet, siden alt som ligger i korttidsminnet må lagres.

Hvis du har perverse interesser når det gjelder hva som skjer ved avslutning og oppstart av Windows så har Microsoft lagt ut en DOCX-fil på 5,1 MB som forklarer det meste.

I tillegg er det full støtte for oppstart med parallelle tråder, slik at man får utnyttet flerkjerneprosessorer maksimalt. Hvis du skulle ønske en ekte omstart en gang så får man det ved å kjøre shutdown-kommandoen med tillegget /full. Velg da start, kjør og skriv inn: shutdown /s /full /t 0 .

(Kilde: Microsoft)

Les også
Windows 8 starter for fort
Les også
Slik blir startmenyen i Windows 8
Les også
Media roser Windows 8
Les også
Windows 8 får to ansikter
Les også
Windows 8 får App Store
Les også
Slik blir Windows 8
Les også
– Windows 8 blir mindre plaget av barnesykdommer
annonse