Nyhet

Slik blir Windows 8

På Computex 2011 i Taipei viste Microsoft for første gang frem sitt kommende operativsystem Windows 8. Den offisielle demonstrasjonen gjaldt utgaven av Windows 8 som skal gi støtte for mobile ARM-enheter.

Microsoft hevder at Windows 8 skal være en ny form for Windows, hvor alt fra chip til grensesnitt har blitt endret. En Windows 8-basert PC skal ifølge dem være en helt ny enhet, med størrelser fra små berøringsskjermer til større datamaskiner, med eller uten tastatur og mus.

Helt nytt brukergrensesnitt

De viktigste egenskapene som ble vist frem var støtten for berøringsfunksjoner og et nytt brukergrensesnitt i samband med dette. Brukergrensesnittet er fullstendig fornyet for å kunne fungere bedre sammen med nettbrett og andre typer mobile enheter med berøringsskjerm.

Den tradisjonelle startmenyen har blitt byttet ut med en rutenettaktig startskjerm, hvor man kan skreddersy innhold og applikasjoner etter eget behov. Oppdateringer i sanntid vil også dukke opp på det nye startområdet.

Windows 8 vil bruke prosessoren og minnet mer effektivt, noe som skal la operativsystemet kjøre uten problemer også på gamle PC-er.

Multitasking i fokus

Appene i ARM-utgaven av Windows 8 er basert på HTML5 og JavaScript, og de skal være optimalisert for fullskjerm og berøringsteknologi. Microsoft lover at appene til Windows 8 kommer til å være fleksible og bli brukt i samarbeid med hverandre for flere oppgaver samtidig.

Overgangen mellom eksisterende Windows-programmer og de nye Windows 8-appene skal ha blitt gjort sømløs og naturlig, og kompatibilitet med Windows 7 skal være i boks.

Ny konferanse i september

Windows 8 vil støtte mange oppløsninger med sideforhold 16:9 på både PC-er og ARM-enheter, og vil dukke opp med blant annet en valgmulighet for hybdridoppstart, noe som skal gjøre oppstarten av operativsystemet raskere.

I september senere i år kommer Microsoft til å holde en utviklerkonferanse med navnet BUILD, hvor de vil vise flere nye egenskaper og muligheter med Windows 8 for PC-er, og ikke ARM-enheter som var fokuset på Computex.

Lanseringsdato og pris er ennå ukjent.

(Kilder: Engadget, Gizmodo, Slashgear)

Les også
Microsoft forbedrer SkyDrive
Les også
Microsoft-ansatte slakter sjefen
Les også
Microsoft krever 30 prosent av app-intektene
Les også
Windows 8 får to ansikter
Les også
Windows 8 får App Store
Les også
Slik blir Windows 8
Les også
– Windows 8 blir mindre plaget av barnesykdommer
Les også
Windows 8 kan få innebygd antivirus
Les også
Dette er nye Mac OS X Lion
Les også
– Windows 8 slippes neste år
Les også
– Ikke bruk Windows XP
Les også
– Dette er Windows 8
Les også
Facebook kryper inn i Office-pakken
Les også
Vil bli kvitt Internet Explorer 6
annonse