Til hovedinnhold

Alle hastighetene i samme modem

Netcoms nye surfemodem. (Foto: Netcom)

I dag lanserte Netcom og Samsung sammen operatørens nye surfemodem. Modemet har støtte for alle tilgjengelige surfeteknologier Netcoms mobilnett har å by på.

Er du i storbyen, hvor Netcom nå har bygget ut sitt 4G-nett, kan du surfe i en hastighet på inntil teoretiske 20 Mbps. Lenger ute i periferien kan du bruke det samme modemet til å surfe via 3G og super-3G, eventuelt Edge om du virkelig skulle befinne deg i grisgrendte strøk.

I samme slengen lanserer Netcom surfeabonnementet Mobilt Bredbånd Premium. Her betaler du 499 kroner i måneden og får surfe fritt.

Les mer om abonnementprisene og vilkårene hos Netcom »

Modemet skal kunne brukes med både PC og Mac.

Manuelt bytte mellom nettene

Et lite midlertidig aber med modemet er at du må bytte fra 3G til 4G manuelt når du beveger deg innenfor 4G-sonen. I en pressemelding sier Netcom at dette problemet vil bli løst ved en programvareoppdatering. Denne oppdateringen skal komme rundt jul.

Har du allerede et 4G-modem hos Netcom, lover selskapet at du vil bli kontaktet når oppdateringen er ute, slik at du kan få et nytt modem gratis.

Foreløpig er det ikke mange steder på norgeskartet du finner 4G-dekning. I skrivende stund er kun Oslo og deler av Akershus dekket. Netcom er imidlertid på hugget, og lover 4G-dekning i Bergen, Stavanger og Trondheim i løpet av året.

Lurer du på hva alt snakket om 4G egentlig er? I så fall kan du lese mer om teknologien i guiden "Hva er egentlig 4G?"

(Kilde: Netcom)

annonse