Til hovedinnhold

Dette vil du hate med nye Iphone

Mandag kveld stod Apple-sjef på scenen i Moscone Center i San Francisco og viste frem den nye Iphone 3G. Med ny funksjonalitet og en spektakulær lav pris bør denne kunne blåse mange av konkurrentene ut av vannet.
Allikevel er det mer enn nok med den nye mobilen som gjør at du bør hoppe glatt over.
Glem bilder
Noen av det som er mest skuffende er at Apple ikke valgte å oppgradere kameraet på nye Iphone. Det er fremdeles et kamera med oppløsning på to megapiksler. Det er ukjent om det er det eksakt samme kameraet som i den forrige modellen, men vi får håpe det har fått en oppgradering. Kameraet på den originale Iphone er hårreisende dårlig sammenlignet med det som finnes på andre mobiltelefoner i 2008.

Artikkelen fortsetter under bildet


Apple har heller ikke nevnt noe som helst om videoopptak. Det vil mest sannsynlig si at det fremdeles ikke blir mulig å ta opp video med kameraet. Nå finnes det allerede tredjepartsprogrammer som har åpnet for dette på den originale Iphone, men resultatet er som regel meget skuffende.
Alt i alt er det klart at Iphone 3G ikke er mobilen for den som har lyst til å ta bilder. Det er spesielt trist med tanke på hvor mye funksjonalitet som ligger i telefonen i forhold til opplasting og synkronisering av bilder til nettet.
3G-mangler
Heldigvis har Apple klart å legge inn 3G og turbo-3G i den nye modellen, men denne funksjonaliteten har allikevel noen mangler.
Telefonen har nemlig ikke noe frontkamera for videosamtaler. Dette er kanskje ikke noe stort problem for de aller fleste, med tanke på at det er ekstremt få som bruker slike tjenester.

Artikkelen fortsetter under bildet


Ikke for oss nordboere
I motsetning til i USA er det i denne delen av verden fremdeles noen mennesker som bruker MMS, til tross for at Netcom-sjef August Baumann nylig fortalte at MMS var en flopp.
Dette er standard i alle mobiltelefoner i dag og noe som burde være en enkel affære for Apple å legge til. Forhåpentligvis vil det bli mulig å få MMS-støtte via tredjepartsprogram.

Ingen billigløsning
Mange nordmenn benyttet seg av den rimelige løsningen ved å kjøpe telefonen for drøye to tusen kroner i USA for så å låse den opp her hjemme, uten å måtte slite med abonnement og bindingstid. Det blir det slutt på nå.
AT&T og Apple skal nemlig ha gjort helomvending. Nå blir det ikke lenger mulig å kjøpe telefonen først for å aktivere den etterpå. Nå må telefon og abonnement kjøpes samtidg. Det er ukjent hvordan løsningen blir i andre land, men det er nærliggende å tro at dette vil være standard.
Det blir derfor spennende å se hvilken abonnementsløsning Netcom og Apple havner på her i Norge, for å rettferdiggjøre prisen som Apple har lovet at ikke skal være høyere enn 199 dollar (999 kroner).

Artikkelen fortsetter under bildet


Hva med lyden?
Det som kanskje er mest overraskende er at det ikke skal finnes noen A2DP-støtte i den nye Iphone 3G. Dette er standarden for trådløs overføring av stereolyd og noe som burde være essensielt for alle telefoner som satser på musikk.
Med tanke på at Iphone 3G i praksis er en forbedret Ipod burde den absolutt støttet A2DP. Merkelig at Apple ikke har skjønt det.

Mer om
annonse